8.7.2008

Porskutellen

Kesä ehti melkein loppua, loma ainakin, ennen kuin sain viimeinkin pyöräilykauteni avattua. Kesä kesältä se näköjään lyhenee, mutta minkäs teen. Ei selityksiä. Laiskanpulskeita päiviä tykkään vietellä tässä lomallakin, joten ei sitä joka paikkaan ehdi saati tohdi. Mies paiskoo jo töitä täyttä häkää, mutta minun lomaa on vielä muutama päivä. Vähän meinaa työressi iskeä takavasemmalta, mutta en anna sen häiritä. Häiritköön sitten, kun on oikeasti aika.

Tuolla kesken pyöräilyn soi puhelin ja tavoistani poiketen vastasin. Nyt sitten istua tapitan kotona ja odotan pakettia tuotavaksi. Ei kyllä harmainta aavistusta, mikä se voisi olla, joten kahta kauheampi mielikuvitusralli on käynnissä. Mitään en ole tietääkseni tai muistaakseni tilannut, en ainakaan niin isoa, että kotiin saakka pitäisi. Jänskättää.

Eilen sain (vähän niin kuin onkimalla ja arvailemalla) tietooni uudesta kihlaparista. Yllätti - ja toisaalta ei yhtään. Sanoisinko, että kaikki merkit viittasivat siihen ja kun lopulta arvailuni osui oikeaan, en voinut muuta kuin onnitella pariskuntaa ja itseäni hyvästä johtopäätelmien teosta. Noitien sukua kun olen. On tämä hieno vuosi ja kesä.

Lisää juhlia on tiedossa pitkin loppuvuotta. Täysiä vuosia täyttävät ystävät aiheuttavat pientä päänvaivaa, mutta sain ajatuksen yhdestä lahjaideasta kun aikani pähkäilin. Jos olisi varaa, se voisi riistäytyä käsistä, mutta nyt on mentävä niillä pelimerkeillä, mitä on kasassa. Käärepaperi on jo hommattu - siitä se alkaa.

Lahjapaketteihin en kuitenkaan suosittele "uutta" Jordanin hammasharjaa. Ajattelin, että vaihtelu virkistää, mutta kyllä piti ostaa taas vanhat tutut medium professionaalit. Se on sentään käteen ja suuhun sopiva ja se harjaaminen tuntuu edes jossain. En nyt tarkoita, että välttämättä tarvitsee ikenet verille harjata, mutta tuolla uudella on vähän niin kuin vauvan harjalla harjaisi. Kyseinen uutuus tuntuu suussa, kuin laittaisi puoli vuotta vanhan harjan (en tosin ole kokeillut yli kolmen kuukauden harjaa; vaihdossa vanhat menevät siivousvälineiksi) ja yrittäisi pestä. En kiellä, etteikö se uusi pesisi; hampaat tuntuvat puhtailta, mutta kun se tuntuu ihan kamalalta suussa pehmeine harjoineen! Piste.

Ero harjojen välillä voi olla tosi suuri - ja sen huomaa vasta siinä vaiheessa, kun on ottanut käpäläotteen ja pesee niitä hampahia. Eipä niiden pakkausten päältä voi kokeilla, minkälaisia ne on. No, mutta sainpa taas uusia siivousharjoja. Hampaani pesen tästedeskin ihan muilla jordaneilla. Mies oli muuten samaa mieltä. Kysyin yhtenä iltana, mitä tykkäsi uudesta harjasta. "Hyi, hellvetti", tuli vastaus, kuin tykin suusta.

...mutta hetki sitten minulta pääsi pikku itku. Postipoika kävi, toi paketin kummisedän perheeltä. Muistivat vihkimisemme tavallaan. Ihanalla Pentikin pehmeällä paketilla. Ihania ovat myös he. Eihän niitä ilmoitusluontoisia kortteja sitä varten maailmalle laitettu, että meitä lahjoa pitäisi. Mieluummin kuitenkin askartelin, kuin olisimme lehdessä ilmoittaneet kaikelle kansalle. Ei tehrä tästä ny numeroo sopii meihin, kuin sateenvarjot Suomen kesiin.

Ei kommentteja: