12.2.2010

Köyhä taas kitisee ja valittaa

Tykkään television uusinnoista, koska ne mahdollistavat katsoa ohjelman jonain toisena päivänä, jos varsinainen lähetysajankohta sattuu unohtumaan tai ei muuten satu kohdalle. Ei ole ensimmäinen kerta, että olen aikeistani huolimatta myös unohtanut tallentaa ohjelmaa, joten uusinta pelastaa. Nykyään myös Yle Areena. Viimeksi katsoin netistä Inhimillisen tekijän jakson Temosen pariskunnasta ja voi, että miten hassulta se tuntui. Ei se ohjelma, vaan se, miten elämä vie. Liikuttavaa. Onnea Tuukka!

Kävin tänään messuilemassa. Toisaalta harmittaa, että ne ovat nyt kolmipäiväiset, toisaalta helpotti, koska pääsinhän nyt käymään arkipäivänä, joten ei siellä mitään henkeäsalpaavaa tungostakaan ollut.

Se, mikä ahistaa näissä messutapahtumissa täällä Tampereella on se, että ne maksavat työttömällekin niin pahuksen paljon! Minusta 12 euroa pelkästä sisäänpääsystä on paljon. Piste. Toki niitä lippuvaihtoehtoja on; jos ostaa esimerkiksi kolmelle päivälle rannekkeen, se on vain 16 e, mutta kun en halua ravata Pirkkahallissa kolmena päivänä. Ei se matkantekokaan ilmaista huvia ole. Huvia ainakaan. Oma vika, niin.

Opiskelijat ja eläkeläiset on kyllä muistettu, pääsivät taas kympillä (joka sekin on minusta paljon!) sisään, muista kepulikonsteista puhumattakaan. Olisinko aikoinaan maksanut pääsylipusta yli 7-kymppiä? En todellakaan! Onni on sellaiset messut, joihin pääsee sisälle ennakkoilmoituksella/-rekisteröinnillä = ilmaiseksi, harvemmin tosin tässä kaupungissa. Ja turha tulla sanomaan, että pääseehän tuolla 12 eurolla kolmeen tapahtumaan. Ei se sitä summaa siltikään pienennä, vallankaan, kun Raksamessut ei tällä kertaa kiinnostaneet eikä kunto antanut periksi kierrellä tavarapaljoudenkaan keskellä.

Tampere-talo on tietääkseni melkeinpä ainut paikka, joka joskus huomioi lippuhinnoissaan myös työttömät. Huomasin sen viimeksi, kun olin menossa konserttiin; lippuja olisi saanut vielä samana päivänä muistaakseni puoleen hintaan, jos otti sen riskin, että jättää lipun hankinnan viime tippaan. Minen sitä tehnyt, koska käyn siellä niin harvoin ja täsmäiskuin. Yöstä voinkin maksaa.

Nytkin tuolla kirjamessuilla olisi ollut joka päivälle joku mielenkiintoinen, jonka olisin halunnut nähdä. Eve Hietamies lauantaina, kuten myös Herra Ylppö, sunnuntaina Minttu Hapuli ja onhan näitä. Valintoja oli kuitenkin tehtävä ja tällä kertaa minut veti paikalle Hynynen. Hah.

Olen ollut täysin uutispimennossa Jouni Hynysen ja
Tommi Liimatan yhteisteoksesta, joten se oli vähän niin kuin kaupanpäällinen puskista tässä tapauksessa. Hynynen totesi "muka" yllättyneenä, miten kallis kirja, kun näki hintalapun. Niinpä. Ei riitä, että ostoksissa on messuhinnat, mutta kun siihen päälle pitää vielä maksaa itsensä kipeäksi, että pääsee sisälle niitä hypistelemään ja tekemään heräteostoja, kuten myös tarkkaan harkittuja.

Mikään pakkohan tuollaisiin tapahtumiin ei ole mennä, jos ei kerta olisi varaa, mutta kun joskus vaan on kiva käydä yleissivistämässä itseä ja nähdä vähän muutakin maailmaa ja muunlaisia ihmisiä, kuin mitä omassa arjessa pyörii. Sitäpaitsi lukeminen on yksi parhaita vapaa-ajan viettotapoja. Harvat ja onnekkaat voivat elää elämänsä kirjoittamalla.

Kirjekamut, Tommi ja Jouni

En ole Absoluuttiseen Nollapisteeseen perehtynyt oikeastaan ikinä. Sain jotenkin kammon aikoinaan 90-luvulla, kun kuulin ehkä joitain satunnaisia kappaleita, joita en ymmärtänyt alkuunkaan ja toinen syy, minkä takia karsastin yhtyettä, oli Rovaniemi. Rovaniemeltä ei vaan voinut tulla mitään hyvää; poikkeusta lukuunottamatta, mutta se on taas toinen tarina eikä musiikkia ollenkaan.

Tänään olikin aikamoinen yllätys, miten hauska ja sanavalmis Liimatta oli. Se taas ei häntä seuranneille varmaankaan ole mikään uutinen ja uusi asia, mutta minulla aina vähän kestää nämä hoksaamiset.

Tiedän mitä teen tulevina aikoina. Otan vähän selvää.

5 kommenttia:

vintti kirjoitti...

Hep

nii-ih. Lipuista ja hinnoista olen kertakaikkisesti samaa mieltä. Ajatteles keikkalippuja. Maksaisitko 180 mk eräänkin orkesterin keikkalipusta?
Minä en. En maksaisi sitä edes siitä omasta orkesteristani :-)

Ihan oikeesti. Aika tosi karua puuhaa, mutta yhteiskunta on juossut peräseinäjoelle hintojensa kanssa.
Kaikki on ihan tapissaan, hinnat siis.

Auts.

Hynynen ei ole niiiiiiiiiiiiiin kookas, kuin voiis kuvitella. Kookasta on ego :-)
Liimattaanolen usein törmännyt siellä yhdellä toimistolla, äärimmäisen hauska, älykäs- nopea kaveri. Kunnioitukseni häntä kohtaan ei ole ihan pientä. Monilahjakas kaveri, toden totta.

Tässä kohden elämä ei ole ihan huonoa, ei siellä- ei täällä.
Jatkamme, ponnistamme ja ponnistelemme- aina tarpeen vaatiessa mitä milloinkin..

tia kirjoitti...

Noista lippujen hinnoista olen monesti purnannut, minustakin 12,- lippu on sika kallis. Tampereella käyn kädentaitomessuilla, viimeksi sain lahjaksi lipun. Niskavillani aina nousevat pystyyn kun lipuista tulee puhe, joku 5,- voisi olla kohtuullinen kun ottavat näytteilleasettajiltakin hirmu hinnat. Esim. askartelijat voisivat pistää hanttiin moista hinnoittelua, mutta ei. Tässä minun murinani aiheesta, liput.

Tinka kirjoitti...

Vintti,
pahan heitit, mutta jos kyse olis vaan keikkalipusta, niin EN, en maksais 180 mk, mutta KONSERTTIlipusta voisin varmaan jo harkita. On kyse kuitenki mulle "ei mistään tusinapändistä" ja siinä kohtaa menen edelleen tunteella, en järjellä.
Hyvää on se, että samainen orkesteri konsertoi niin harvoin, niin mieki ehin välillä olla töissä tienaamassa niitä lipunhintoja.

Jännää on kyllä se, että ennen vanhaan keikkaliput makso korkeintaan 20 mk - mutta niinhän kaikki muuki oli toisin. Mutta "kiva" nuita hintoja on vertailla ja kauhistella.

Just kuvablogin puolella kommentoin, että Liimatta oli siitäki syystä aika kiva, että se puhuu edelleen mie ja sie. Näillä pienillä asioilla ON merkitystä.
Hynynen nyt on muutenki semmonen veijari, joka ei pahemmin teeskentele. Toinen murrehirmu. Semmosia mie arvostan!


Tia,
voi, ko oliski vielä paikkoja, missä ilmotettas lipunhinnaksi vitonen :) taitaa olla lastenkutsuilla, jos sielläkään.

Ja totta tuo, että rahastusta kaikki tyynni, koska ottavat vielä näytteilleasettajilta omat hinnat.
Helppo vedota muka kustannuksiin ym. En ihan niele pureskelemati.

Murina on ihan aiheesta! o/

Hanna kirjoitti...

Me käytiin messuilla lauantaina. Muuten oli mukavan väljää keräily- ja kirjapuolella, tosin tullessa satuttiin varmaan pahimpaan ruuhka-aikaan kun koko aula oli ammuttu täyteen väkeä. Asta-puolta ei ees kierretty ku ahisti jo valmiiksi se tungos, eikä se juuri ois kiinnostanukaan. Lippujen hinnoille oisin muuten varmasti irvistelly, mutta sattu oleen sellanen kortti taskussa että sai kaks yhen hinnalla. Pirkkahallin parkkipaikoista haluan kyllä mussuttaa, on meinaan onnettomat. Ja osa niistä autoilijoista kun vievät egomaasturillaan kolmen auton paikat kun pitää olla 1,5m molemmin puolin tyhjää. Tokihan sinne ois voinu bussilla mennä, keskustorilta kun oli ilmainen kuljetus, mutta neljä ihmistä eka täältä perämettästä keskustaan ja sit keskustasta takas tekee sen verran bussin kertamaksuilla, että mieluummin autolla.

Tinka kirjoitti...

Hanna,
joo, mullaki olis ollu kaks korttia, joilla olis päässy 2 yhen hinnalla, mutta "halusin" mennä yksin ja oli arkipäivänä vähän pakkoki mennä, ja eihän se poista sitä tosiasiaa, että SISÄÄNPÄÄSY ON EDELLEEN 12 EUROA. :D
Sisälle pitäis päästä paljon halvemmalla.

Parkkipaikkaa ollaan käytetty kerran, ja toista kertaa ei tu. Just tuon samaisen takia ja siinäki on niin hyvä hinnottelu, että hohhoijaa!
Mielummin tosiaan vaikka linja-autolla, vaikkei nekään kurvailut ilmasia aina ole. Ainakaan joka suuntaan.

Noh, onneks messuiluja on niin harvoin ja voi vähän kattoa, minne tunkee.