16.3.2012

Laiskan pulskea(n) vapaapäivä

Pidän tänään vapaapäivän (pyykkipäivän) työnhaun suhteen -mollin vahti tosin hoitakoon pestinsä. Nyt ei vaan ole sellaista inspistä, että jaksaisin naputella taas samoja vuosilukuja ja muita nippelitietoja. Se vaatii ihan oman vireensä. Harvemmin kun nykyään riittää, että lähettää pelkän CV:n ja avoimen hakemuksen. Joka hemmetin paikkaan pitää vielä erikseen ja lisäksi naputella koko historia ja mielellään vielä vähän enemmän. Tulkoonpa vielä se kerta, kun kysytään, missä näet itsesi viiden tai kymmenen vuoden päästä. Kunpa tietäisin edes ensi viikosta! Olen lakannut miettimästä liikaa tulevia, koska elämä ja arki on tässä ja nyt. Piste.


Tällä viikolla oli Helsingin Sanomissa uutinen, missä kerrottiin Korkeimman hallinto-oikeuden kumonneen parikin HKIn ympäristölautakunnan päätöstä parveketupakoinnista. Tämä näköjään iänikuinen verenpainetta ja keskustelua aiheuttava aihe. Latailen myöhemmin ko. lehtileikkeen, koska olen nyt väärällä koneella.

Lisäys 17.3.


KHO:n kanta on siis se, että kärytelköön vaan omissa asunnoissaan, parvekkeella ja pihamailla. Taitaa sen oikeuden väessä olla pelkkiä tupakkamiehiä ja -naisia, jotka vaativat oikeutta. Entäs me kitisijät sitten?

Okei, jos nyt sen myönnytyksen antaisi ja antaa, kun ei muutakaan voi, että polttakoon vaan vaikka siellä parvekkeellaan, mutta jos nämä kärtsääjät, kuten tässä talossa yhdet ovat, ovat niin tyhmiä ja/tai kiusantekijöitä, että polttavat parvekelasien sisäpuolella avaamatta niitä ikkunoita, niin eikö silloin saa jo sanoa muutaman ruman sanan ja ryhtyä toimenpiteisiin. Joku tolkku siihen hommaan on saatava. Jos se haju ja savu pysyisikin vaan heidän omassa huushollissaan ja parvekkeellaan, mutta kun ei. Ilmastoinnin kautta se kulkeutuu muihinkin asuntoihin. Siinä kohtaa tosin taloyhtiöllä lienee joku vastuunsa/konstinsa, mutta ei mennä siihen korttiin vielä.

Kateellisena katselen naapuritaloyhtiön yhtä parveketta, jossa on myös parvekelasit, mutta siinä asunnossa asuu mies, joka avaa tupakalle tullessaan sen ensimmäisen lasin ja tupruttelee ulkopuolelle. Ihailtavaa ja kunnioitettavaa toistenkin huomioonottamista - ja saahan siinä itsekin "raitista" ilmaa, kun pistää sen naamansa pihan puolelle, eikä nökötä suht tiiviissä kopissa; tehden lopuistakin asunnoista tupakkakoppeja.

Voin sanoa, että kun yhdenkin illan (ja jos jäisikin vaan yhteen iltaan, mutta kun vuodessa on aika monta päivää) istuu olohuoneessa vaikkapa lukien tai katsellen televisiota ja koko illan vähän väliä tupakanhaju valtaa saman huoneen (kun eihän se riitä, että kerran tunnissa sauhuttelisi, vaan siellä parvekkeella pitää laukkoa vähän väliä), siinä on pää ja kurkku aika kovilla, hermot vielä enemmän. Osaisin kyllä oksettavan olon hommata ihan ominkin avuin, jos sellaisen tahtoisin.

Tässä talossa ei ole sanomiset hyvällä eikä pahalla auttaneet. On kokeiltu. Paitsi kahta viimeistä korttia. Kolmas kortti, oma poismuutto, on vasta kolmantena.

Ei kommentteja: