30.7.2012

Salamointeja ja muita vointeja

Mieleni niin tekisi mainita viime öisestä ukkosesta, joka oli hienoin koskaan näkemäni salamasirkus. Siinä kohtaa kun olin valvonut kolmatta tuntia, olin aika hyvillä mielin, että tänä aamuna ei tarvitse nousta töihin. 


Tekisi myös mieli viitata Vuodatukseen, jossa taannoin tapahtui ikäviä asioita, mutta koska olen retupetteri ja pitänyt vanhaa kellaria siellä muutenkin vähän huonolla tolalla, annan olla. Mitä niille teknisille hässäköille voi (ellei halua). Itse en edes omista viime vuotisista valokuvistani pidä tarpeeksi hyvää huolta, vaan ne majailevat tietokoneella pelkästä saamattomuudestani. Ifolor ja muut kyllä pitävät mainoksistaan huolen ja tekevät hyviäkin tarjouksia, mutta en vaan muka jaksa käydä kuvia läpi. Aina vaan aion istua koneelle sitten huomenna/ ensi viikolla - joskus. Joskus se joskus voi olla liian myöhäistä.


Viikonloppuna mietiskelin, että pitäisi tätäkin varmaan vähän päivittää ja niitä muitakin blogeja. Ettei vallan kaapata tai unohdu sisäänpääsy. Tunnukset on kyllä muistikirjassa, mutta ei se takaa, että oikeat osuvat kohdalle. Kun sitten Herkku teki paluupäivityksen, se oli sellainen viimeinen (hyvä) niitti tai paremminkin potku. Monen monta kertaa vanhoina aikoina muutama vuosi sitten Herkku teki jotain, ja me muut innostuttiin kokeilemaan perässä. Tai ainakin itse koin sen niin, että oli joku, joka innostutti muutkin. Minut ainakin. Se on sitä parasta blogeissa ja netissä, että niitä ideoita, vinkkejä, malleja ja mitä vaan on pilvin pimein. Sieltä kun valkkaa ne omimmat, niin hyvä tulee. Mieli nyt ainakin.


Mitä tulee viime kertaiseen merkintään, niin pääsin todellakin töihin, mutta nyt nekin ovat jo loppuneet. Oli puhekin lyhyestä pestistä, joten ei se yllätyksenä itselle tullut. Yllätyksenä tuli tosin se, että mies irtisanottiin kesän alussa omasta työstään - kuten aika moni muukin tässä maassa viime kuukausina, vaikka eipä se paljon lohduta. 


Tässä nyt on sitten päästy enemmän ja vähemmän eteenpäin, vaikka - jos totta puhutaan, niin näyttää aika harmaalta salamashown takana. Ei minkään muun, kuin rahan takia. Joko sitä on tai sitten sitä ei ole. Ailahtelevaa on tämä tavallisen taaplaajan taival. "Parasta" tässä on se, että oma lyhyt työpestini sekoitti taas omat rahakuvioni ihan täysin - vaikkei pitänyt. Osoittaisin tiettyä työttömyyskassaa sormella ja lähettäisin haisevia terveisiä, mutta mitäpä se auttaa. Pahentaisi vain tilannetta. Ajattelin antaa heille selvittelyaikaa vielä tovin ja sitten palata asiaan, tavalla tai toisella. 


Raha tekee minut mutkan kautta onnelliseksi, koska silloin, kun ei ole rahasta huolta, olen rauhallisin mielin - ja se taas vaikuttaa kaikkeen muuhun. 

2 kommenttia:

Herkku kirjoitti...

Upea oli ukkonen, kun kurkin sitä keskellä yötä ikkunasta vaikka kuinka kauan. Menin juomaan liian myöhään kahvia, valvoin innoissani blogihommissa, ja kun viimein tainnuin sänkyyn, tulikin sellainen show yötaivaalle, että! Pienempi marakatti heräsi kuudelta, mutta eipä näitä lasketa!

Voi, miten mukavasti kirjoitit minusta! Kiitos! Nuo ovat tärkeitä sanoja, kun tässä olen uuden uran alussa, ja siinä toisten innostaminen on avainasemassa. Mutta kai se on niin, että kun itse aidosti innostuu jostain, siihen on helppo tulla mukaan. Ihan samanlaisia kokemuksia itselläni täältä blogien maailmasta. Aina löytyi (löytyy) jotain inspiroivaa. Niin kai ne sellaisina aaltoina menevät.

Rahasta ja mielenrauhasta voisin sanoa ihan samaa. Toivottavasti tilanne asettuu pian.

Ihanaa olla takaisin täällä!

Tinka kirjoitti...

Herkku,
mukavaa, jos kun tykkäät olla takaisin. On sinua ja sinun ideoita varmasti kaivanneet muutkin, kuin minä :) Ja tuollaisia hyväntuulisia ideanikkaroita tämä blogimaailma kaipaa edelleen. On hyvä suitsuttaa, kun tarkotan, mitä sanon. Nih.

On niin helppoa sanoa, että "se on vain rahaa", mutta siinä kohtaa, kun suurinpiirtein kaikki on kiinni tavalla tai toisella rahasta, niin kyllä se pistää miettimään.

Mutta kuten sanottu monta kertaa, asiat voisivat olla paljon huonomminkin. Ja äkkiäkös sitä sai ja saa asioita rullaamaan, kun hoitaa joitakin asioita esim. pankintädin kanssa. Parempi tässä vaiheessa, kuin että oltaisiin isommassa liemessä.

Kyllä tämä tästä, tavalla tai toisella.