30.6.2008

Ristiin rastiin Savoa ja Karjalaa

Pari päivää Joensuussa, hyvä tovi Savonlinnassa ja Juvalla, nyt Mikkelissä. Mikäs tässä kiertäessä. Paljon kaikenlaisia uusia paikkoja ja nähtävyyksiä. Täytyy vielä sulatella ja paremmalla aikaa palata kuvien ja muun höpinän kanssa.

Suomen kesä on ollut täällä Itä-Suomen suunnalla melkein parhaimmillaan, jos tykkää vähän auringosta ja pienistä sadekuuroista. Paino sanalla pienistä. Ukkonen jyrähteli eilen ihan vain nimeksi, vaikka pahemmalta näytti. Ei olla tarkoituksella menty auringon mukaan, mutta säät on kyllä suosinu.

Nämä kaupungit, joissa on vanha kunnon tori keskellä kaupunkia, on minusta ihan parasta! Väkisinkin tulee mieleen, miten paljon se vaikuttaisi entisen ja nykyisen kotikaupunkini viihtyisyyteen, jos siellä olisi kunnon tori. Okei, onhan Tampereella, ainakin sinne päin, mutta mitä tapahtuu esim. Keskustorilla?? Kysyn vaan. Loistava paikka, joka on nykyisellään, mitä on. Tietyllä reunalla haisee home ja kusi. Jei. Eipä sillä, että sillä nurkalla tahtoisi mitään torikahveja juodakaan, ehkä ne markkinat ovatkin ihan omiaan, saati juhlatelttailut. Mutta kun se kaupungin keskusta-alue voisi olla paljon viihtyisämpikin - onhan se taas nähty tälläkin reissulla.

Vielä kun pääsisi Porin suunnalle verestämään vanhoja muistoja ja katselemaan nykyistä menoa. Onneksi lomaa on vielä jäljellä. Piti Porvookin nähdä, mutta kannattaako sinne tietentahtoen mennä, jos siellä on se vesihässäkkä..? Täytyy tuumata vielä päivä, pari.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja onhan Vaasa + pian alkavat asuntomessut siinä melkein Porin 'vieressä'... :-) Eli tervetuloa tänne suuntaankin!

Anonyymi kirjoitti...

Juva ! :-)

vintti

Anonyymi kirjoitti...

Että naimiaisii!
Onnea!
Kaikkea sitä tapahtuu sillä välin, kun kekkuloin vaan baarissa!?
Mää kävin eile hakemas taas lonkkapiiki ja makkaanny koton. Mun onneks osasto o kesäsulus ja pääsi heti kottii. Ny tarttee pari päivää vaa maat ja keppeje kans saa käyr vessas. He he, sentäs saa, ei tartte Virranjakaja tyhjennel alusastiaa ;)

Meil loma edes. Silläpä täti pysyyki tiukasti astumatta, ku haluun olla hyppykunnos jatsareil. Tulkaa teki!
Kivaa kesää!!

-Siru-

Tinka kirjoitti...

Timo,
kiitti, ja nimenomaan, Vaasahan olis ihan vieressä ja sitä olen koittanut mainostaa miehellekin, mutta ei se oikein lämpene ajatuksesta. En kyllä tiiä, että miksi.

Nyt tosin, mitä kattelin hotellipaikkoja, ni näyttää ei-oota molemmissa kaupungeissa just niille päiville ja just siitä hotellista, mitä tähtäsin. Täytynee miettiä vielä.

Mutta totta, Vaasa olis yks loistava vaihtoehto kesälomamatkakohteeksi!
Joku kerta me vielä sinne tullaan, ihan pakko. Silläkin uhalla, että tunnen olevani Ruottissa, niinko viimeksi :D

Vintti!
JUVA! Älä muuta virka. Siinä oli kans kiva paikka, jossa oltiin vähän liian aikasin ;) Mutta näinpä Sen Hotellin ja kuvittelin, miten siellä on kohta väkeä kun pipoa ja tennareita enemmän, mitä laki sallii ja hyvää musiikkia.

Nyt sattuu ... pelkkä ajatuski. Ehkä vielä JOSKUS päästään niilleki kekkereille.

Siru,
kiva, pitkästä aikaa sinustakin kuulee!

Juu, näin on päässy käymään. :)
Mutta luulenpa, että oot ollu ihan sillä hyvällä asialla siellä baarissa.

Mukava kuulla/lukea, että Virranjakaja on edelleen mukana matkassa. Kyä siitä varmaan olis alusastian tyhjentäjäksikin :D

Jatseista niin tiiä, mutta se tori... Siihen kaapunkiin liittyy niin paljon hassuja muistoja nuoruudesta.

Koitahan malttaa maata ja keppeillä, jotta tokenet lomaan mennessä!