12.5.2012

Kaistapäistä

Terveisiä mökiltä!

Auringonpaisteen ja sateen vuorotellessa on hyvä istahtaa alas ja pirskauttaa ulos parikin juttua, mitkä ovat pyörineet viime viikkoina päässä ja sen ulkopuolella.
  • Minkä takia Suomessa ei voisi tehdä pakollisiksi ajokaistoiksi moottoritiellä sitä vasemmanpuoleista ajorataa? Liittymistä olisi paljon helpompaa ja sujuvampaa tulla rampilta alas, kun kaikki muut jo ajaisivat sitä vasenta puolta, oikean jäädessä vapaasti liittymästä tuleville. Eipä tulisi enää (niin varmaan) vaaratilanteita eikä muitakaan minä-minä-minä -kaahailuja, kun kolmion takaa hurjastelijat pääsisivät suoraan sille omalle = oikeanpuoleiselle kaistalle (liittyen myöhemmin vas. puolelle). Nythän se vasen puoli on niin kuin ohituskaista, mutta kuka enää nyky-Suomessa muistaa/tietää, että kolmion takaa tuleva on väistämisvelvollinen, ei se, joka jo ajaa moottoritiellä. Liikenneympyrät on taas oma juttunsa.
  • Minkä takia Veripalvelun Facebook-sivulla täytyy ihmisten tulla aina kommentoimaan, kun VP mainostaa luovuttajien tarvetta, että "Oi ja voi, MINÄ kyllä tulisin luovuttamaan, mutta kun MINÄ en voi/saa/pääse/?". Jos ei voi luovuttaa, ei voi. Yksinkertaista. Mitä sitä kuuluttaa koko kansalle, että on nyt pakollinen tauko päällänsä, milloin mistäkin syystä. Argh. No, kuka käskee lukea niitä kommentteja. Olenkin lopettanut, koska tympii se tyhjän naamanaukominen.
Muuten minulla menee vallan loistavasti. Pieni suurentelu olkoon sallittu. Olen käynyt erinäisissä työhaastatteluissa tässä viikkojen aikana, mutta sitä lopullista osumaa vielä vartoessa. Kevät etenee mökillä hyvää vauhtia ja eilinen jääkiekko-ottelukin jäi onneksi näkemättä, koska täällä on jostain syystä toinen kanavapaketti (vai mikä nippu se on) hävöksissä. Ei näy YLE eikä AVA. Täytyy vähän tutkailla ja käännellä antennia, olisiko syy siinä vai missä. Näkyivät ne täällä viime viikonloppuna. Hyvin täällä tosin pärjää ilman televiissionia.

Ps. Lienee turha selventää, että henk. koht. en tykkää yhtään ajella Tampereen seudulla rampeilta moottoritielle saati moottoritiellä. Tämä liikennekulttuuri täällä ei ole maalaisia varten tai sitten täällä Pirkanmaalla on liikaa kaistapäisiä hurjastelijoita, joille ei liikennesäännöt merkitse yhtään mitään. Järjettömiä ohituksia, perseessäroikkujia, kaistanvaihtajia, joilla ei niskat saati vilkut toimi yms. Ja siltikin aion ajella. Ja näyttää tarvittaessa keskisormea ja painaa jarrua/kaasua aina tilanteen mukaan.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Vähän tuohon veripalveluun liittyen. Olen huomannut vastaavanlaisia reaktioita, esim. jos kirjoittaa (blogissa) jostain televisio-ohjelmasta, niin puolet kommentoijista tulivat kertomaan, että eivät omista televisiota. Tai tässä vähän aikaa sitten kun kirjoitin jostain valmisruoasta, joka oli pahaa, niin useampi kommentoi, että ei koskaan osta/syö valmisruokia/eineksiä. Jonkinlaista itsekorostusta ehkä?

Tai ehkä se asiasta kertominen on sitten jotain huonon omantunnon rauhoittelua, kun ei voi luovuttaa verta...

Tinka kirjoitti...

Äh, myöhästyin lukemasta tuoreeltaan nuita saamiasi kommentteja (luen vähän viiveellä näitä taas, omiani ja muiden, ko on niin paljon, mitä pitäis seurata ja olla koko ajan hollilla :)).
Olis ollu paikallaan tulla kertomaan, ihan niinko ketään kiinnostais, että katon telkkaria ja maksan "mielelläni" tv-luvan (en halua pelätä ovikellon soimista nykyistä enempää) ja syön eineksiäkin joskus, töissä ollessa aika usein myös eväinä. Noh.

Mutta mitä lie liikkuu (meidän) kommentoijien päissä. Välillä ei mitään, ainakaan henk.koht. ja laiskuuskin vaivaa.