22.5.2012

Mikseivät varoittaneet!

Ai, kamala, miten nopeasti voi tulla alas hyvänmielen aalloilta.
Menin ja klikkasin tuolla FB:ssa yhtä linkkiä tutuntutun kautta ja tässä sitä ollaan. Pakko saada jotain muuta ajateltavaa. Videolla (kai se jossain juutuubissa on, mutta en kyllä linkitä. En halua jatkaa tätä pahaa oloa kenellekään) itämaisen naisen näköinen äiti/sisar/mikä lie hirviötär istuu sängyllä ja mäiskii, hakkaa, nipistelee ja potkii ilmeenkään värähtämättä pientä puolustuskyvytöntä lasta (vähän vauvaa isompi, en minä osaa ikää arvioida; lapseton, vaan en tunteeton tätsy kun olen), joka itkee ja pötköttää siinä sängyllä. Välillä se lapsi yrittää nostaa päätään, nousta "konttausasentoon", mutta nainen lyö tyynyllä päähän. Eikä kerran, vaan useamman. 

Hirveätä katsottavaa, en muuta sano. Purskahdin kunnon itkuun, ei enää mitään pientä liikutusta. Tuli niin kamala ja avuton olo, kun ei sitä lasta saa siitä tilanteesta nostettua pois, turvaan. 

Ei sitä voinut katsoa kuin mitä tahansa juutuubipätkää. Ja voin vaan kuvitella, vaikken halua, että tuollaista pahoinpitelyä tapahtuu varmasti myös tässä maassa. Jotain ärsyttää itku, toista melu - mutta mikä hellvetti oikeuttaa pahoinpitelemään pientä lasta, joka ei voi/osaa (vielä) puolustautua. 

Pahinta tuossa oli myös se, että joku toinen kuvaa sitä tapahtumaa (videon kesto reilu 4 min. mutta kuinka pitkään sitä on jatkunut ja jatkuu videon ulkopuolella) ja ympärillä on ainakin (muistaakseni) kaksi isompaa lasta, jotka seuraavat tilannetta vierestä eivätkä "tee mitään". Toivottavasti eivät ainakaan ota mallia ja oppia.

Ei hellvetti. Miten sen kuvan saa mielestä ja silmistä pois. 

Piti kirjoittaa ihan jostain muusta, mutta tarttee vähän rauhoittua ja kuivata silmiä, että näkeekin jotain.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Näin kanssa, että joku oli jakanut kyseisen videon, mutta ei tullut mieleenikään katsoa sitä.
Poissa silmistä, poissa mielestä, tai jotain...

Tinka kirjoitti...

Tiina,
äläkä kato sitä.

Sillä seinällä, josta ite sen löysin, ei ollu mitään ennakkovihjausta (toki kommenteissa, huomasin vaan jälkeenpäin) videon sisällöstä. Ja jotenkin niin järkytyin, että vaan tuijotin ja haukoin henkeä siinä välissä.

Ei taida liikkua mitään järjellistä semmosen ihmisen päässä, joka kykenee tuomosiin tekoihin. Kaikenlainen väkivalta mulla menee yli, mutta aikuinen vs. vauva/lapsi/eläin/mikä vaan puolustuskyvytön on jotaki niin sairasta, ettei mitään rajaa.