10.5.2008

Aaltoja, *ttu!

Suupielet kipeinä, kun olen yrittänyt olla kiroamatta uutta Blogilistaa. Muut on osanneet sanoa palautteen jo minua paremmin, joten jätän turhan toiston tässä kohtaa pois. Lisäilin molempiin kellareihini uuden avainsanan. Helppoa kuin heinänteko. Naputtelin myös koemielessä Google-syötteenlukijaa - ja sehän toimii aivan loistavasti ja on pitkään aikaan parasta, mitä aikani kuluksi olen tehnyt. Kyllähän sen tiesivät jo kaikki ne, jotka sitä GR:ää käyttävät, mutta tulen aina vähän sillä hitaammalla junalla.

Yritin olla yhtä kärsivällinen, kuin pankkini muutoksen alla ja sen jälkeen. Tokihan isot muutokset vie oman aikansa toimiakseen kunnolla, mutta jopa Sampo toimi edes puoliteholla omilla tunnuksillani. Nyt tämä blogitouhu on ollut vähän niin ja näin. Lukeminen ja muu käyttö on työlästä ja hidasta. Vanha kellari ei ole päivittynyt listalle ollenkaan, vaikka pitkästä aikaa osallistuin Valokuvatorstaihin. Samoja päivittymisongelmia on joillakin muillakin Vuodatuslaisilla. Tiedä sitten, mistä se taas johtuu. Loppuu kohta usko ja toivo, että homma pelittäisi tuon paremmin. Sekös minua ahistaa. Tämäkin merkintä on osittain kokeilumielessä tekaistu.

Jännä, miten vähän joka puolella tapahtuu näitä isoja muutoksia, vaikka vanha systeemi on hyväksi ja toimivaksi todettu. Ketkä niistä uudistuksista oikein päättävät? Viime aikojen tapahtumien perusteella (enkä puhu nyt ainoastaan Blogilistasta) muutoksia suunnittelevat ja päättävät hissukseen kaikki ne, jotka eivät mitään käytännön hommia paisko. Ihmekö se, jos muutosvastarintaa syntyy, kun tekijäpuoli tietää jo etukäteen, että muutos on vaan pahasta. Toisaalta vaihteluahan se toisi, mutta jos ja kun homma takkuaa, niin sekös riepoo.

Se hyvä puoli tästä toimimattomasta Blogilistasta on ollut, että olen jaksanut (ei hermot ja leukapielet kestä!) istua vähemmän koneella ja olla senkin luppoajan huhkimassa Vintillä. Koko ajan homma etenee ja tänään siellä näytti jo paljon valmiimmalta. Ja valkoiselta. Kyllä ammattilaiset on rautaa. On hienoa katsoa, miten hommat hoituu, kun tietää, mitä ja miten tekee. On pikkasen eri asia, osaako kirjoittaa 10-sormijärjestelmällä ja sillä, että tietää, miten syntyy vaikkapa uusi koossa pysyvä seinä. Sitä paitsi, kummastakohan on enemmän hyötyä. Kysyn vaan.

Hiki sekotti sen verran päätä, että tuumailin mielessäni, josko pääsisin apupojaksi jollekin rakennustyömaalle, jahka työt nykyisessä paikassa loppuvat.

Jaa, ei tällä kokemuksella? Sitähän minäkin.

3 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Minäkin otin google readerin käyttöön nyt tämän blogilistan tökkimisen takia, vaikuttaa ihan kätevältä kapistukselta.

Mielenkiintoista on se, että nyt kun otin koemielessä bloggeriblogin ja vaihdoin sen blogilistalla vanhan blogini tilalle, jotta tilaajat pysyisivät perässä, niin nyt se bloggeri ei sitten suostu päivittymään listalla. Sen sijaan vanha vuodatus päivittyi kyllä.. alkaa minun ymmärrykseni kohta loppua tuon listan kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Mie nauroin alussa tuota listaa ja omia hakusanojani ja mitä muuta kaikkea, mutta vähitellen se on alkanut tietojensa kanssa näyttä omalleni.

En ole itse asiassa niin kiinnostunut moisesta, mie van kirjailen. Outo, hidas, hassu = kyllä.

Kiitos tuhannesti, lienee varmaa n totta, että sormenpäät on hellinä ja paikkoja kivistää siellä suunnalla? JOllei, ihmettelen.
Mie jäin eilen siivoamaan koko kämpän ja laittelemaan paikkoja kuntoon.
Tiskasin ja siivosin. niputin työkaluja ja osan maalivehkeistä pesin, osan laitoin roskiin.
Kohta silitän keittiön verhot. Muuta mahdollisesti tänään en teen, mutta sen teen- minkä uhosin :-)
Eteinen on pakko hioa ja vetää tänään itse asiassa kahteen kertaan, sillä huomenna tulee lattia, ja pinnan on pakko olla kunnossa. Kattoläntit pitää vetää kerran ja oma makuuhuone kertaalleen, sen hioin eilen jo illalla.
Vetäsin tasotteella kaikkien puuttuvien huoneiden alapäät ja ihastelin keittiön kaappeja. ne ON ihanat jo tuollaisenaan- kiiiiiiiiiiiitos. Tuosta on loistava jatkaa.

paikat on hieman kipeät, utta huomenna varmaan vielä enemmän :-)

Raksalle pääset ihan whenever, miull on tääl ylimääräiset avimet, löysin ne juuri tuosta paperipinon alta !

vintti

Tinka kirjoitti...

Minja,
heräsi vain kysymys, miksi en aikaisemmin jo ottanut käyttöön GR:a, kun se on niin kätevä.
Siirsin heti kaikki tärkeimmät seurattavat sinne, josko Blogilista jättäisi ne päivittämättä. Jää turha klikkailu pois.

Hauskaa oli se, että heti kun marmatin ääneen ja liityin uuteen avainsanaryhmään, rupes tapahtumaan; vanha kellarikin oli yllättäin päivittyny :]
KIITOS vaan asiaan vaikuttaneille tahoille. Vai mitä lie kosmisia voimia ollut liikkeellä.

Vintti,
juu, kyllähän ne tilastot ens alkuun minuaki nauratti, kunnes tajusin, että hommahan ei pelitä ollenkaan :/
Ja sama se, oikeastaan, millä sanoilla blogeja kuvataan, mutta kun homman pitäis minusta toimia - olkoonkin käyttäjille ilmainen palvelu --- toimihan se tähänkin asti ja oli kaikinpuolin kätsä systeemi > miksi ottaa hommassa takapakkia.

Mutta nyt aukeni uusi mahdollisuus, kun tutustuin tuohon G. Readeriin.

Kuten tuli jo päivällä todettua, on muuten sormenpäät ja muutama muukin paikka kipeinä, mutta ei se mitään. Son vaan hyvä tämmöselle sohvaperunalle.
Tulen taas jatkamaan jonkun askareen parissa, jahka täältä omistani jaksan raahautua.

Kehuinko jo tarpeeksi selvästi, että sinun keittiö näytti hienolta uusissa verhoissa!! Ja ne loput sisustusratkaisut ko. tilaan, mitä suunnittelet, niin kannatan ihan täysin.

Heh, sillä seuraavalla raksalla tarkotin kyllä ihan leipätyömaata, sitten kun nykyinen leipätyöni päättyy.
Sinun huusholliin tulen ihan vaan nestepalkalla ja silkasta avuntarjoamisesta ystävälle :) Niin kerta. Peukku jos toinenkin löytyy, vaikka väärässä paikassa ovatkin.
Ja eiköhän niille avaimillekin ole käyttöä.