19.11.2008

TalviteloilleKumma vaikutus lumella. No, myönnettäköön lumella ja auringonpaisteella. Sain itseni liikekannalle ihan eri tavalla, kuin vaikkapa viime viikolla. Toki asiaan vaikutti myös se, että sain viimein tietoa päivärahasta. Täysi korvaus tulee vasta ensi kuussa, mutta pääasia, että saivat väkerrettyä viimeinkin sen päätöksen ja maksavat edes muutamalta päivältä.

On ollut aika pihtaamista viime ajat, mutta olen ihan hyvilläkin mielin kieltäytynyt joistakin ostoista sun muista "turhista" menoista. Hyvä kokeilla taas, että on pärjättävä sillä, mitä on. Tosin, en voi olla kiittämättä hyvää "tuuria" siitäkään, että tulee veronpalautuksia. Jos joutuisin maksumieheksi, olisi aivan toinen sävel näillä näppäimillä.
Kyseisestä kyltistä tuli mieleen, että pitää jossain vaiheessa viedä pyörä varastoon, ehkä jo tänä iltana. Turhan vähän tuli pyöräiltyä kuluneena kesänä (ja syksynä), mutta myöhäistä se on enää harmitella. Lumi tuli jo - toivottavasti pian pysyvänä.

Oli tosi ihana kävellä tuolla raittiissa ilmassa, kun lunta oli paikkapaikoin sen verran sopivasti, ettei ollut liukasta. Minä tykkään! Vielä muutampi aste pakkasta, että tuntee poskipäissä, niin avot!Lähimaastojen oravat on sen verran tuttavallisia, että tällainen kaupunkilaismaalaistollo on vähän varuillaan aina. Mies sanoo, ettei ne käy päälle, mutta eipä hän ole koskaan ollutkaan mukana näillä kävelyillä, joilla törmää näihin tikuihin ja takuihin. Niitä syötetään, kuten sorsia, aika kiitettävästi, joten totta kai ne ovat tottuneet siihen, että ohikävelevät ihmiset ehkä saattavat heittää jotain.

Siksikö on niin mukavaa juosta kipittää perässä tuhatta ja sataa ja saada ainakin minut niin varuilleni ja jopa vauhkoksi, että joudun pakosti juttelemaan näille vipeltäjille "ei ole mittään". Bonjaakohan ne sen? Pelottavan näköisiä syöksyjä ne kumminkin tekevät, ettei valokuvauksesta ainakaan tule mitään. Kamera on pahasti edessä, kun pitäisi seurata, mitä se otus tekee - ja missä se on.


Sorsat on paljon kivempia. Ne pysyy tarpeeksi kaukana ja pulut väistää.

Ei kommentteja: