6.6.2009

Jäi koputtamatta

Ei haittaa, vaikka aurinkorasvapurkit olivatkin muutaman vuoden vanhoja (aukaisusta; päivämäärästä ei ole tietoa), kun eipä niille enää ole ollut moneen päivään käyttöä. On niin vilu, että sukat piti penkoa laatikosta ja aamutossuilla lampsin sitten parvekkeella.

Sen mitä lampsin.

En tajunnut enkä muistanut viimeksi asumismukavuudesta kirjoittaessani koputtaa puuta. Eihän sitä pitkään kestänyt. Tai eihän tässä mikään hätä ole vieläkään, mutta kummasti tuli eilen jossiteltua, että olisi sittenkin pitänyt muuttaa rivitaloon ja mielellään päätyasuntoon. Ok-talo kun oli kustannussyistä jo silloin pois vaihtoehdoista.

Nyt on tilanne se, että jos tämä ei muutu, tässä ei todellakaan aiota eikä pysty asumaan seuraavia noin 20 vuotta, jotta lainan saisi maksettua pois normikonstein. Edellyttäen myös sitä, että vuokrasuhde alakerrassa kestää pidemmän aikaa. Jospa taivaalta sataisi rahaa...

Kesän tultua parvekkeen ulointa ovea on pidetty auki ja lämpimämmillä säillä myös sisäovea, joten raitis, vaikkakin lämmin ilma on puskenut olohuoneen kautta muualle asuntoon. Tarvittaessa aukenee vielä parvekelasit, että varmasti kaikki ampiaiset ja muut höröt pääsee säikyttelemään.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Meni alakerran naapurit vaihtoon ja saatiin kaiken muun nykyisen kaupanpäälle vielä järkyttävä tupakanhaju. En tiedä, mitä siellä polttavat, mutta haju on kerrassaan kaamea. Tupakka kun joskus voi haista myös ihan siedettävältä, jos se menee ohittaessa ohi tai tilanteesta pääsee pois.

Parvekkeen ovet - ne molemmat on pakko pitää nyt kiinni (onni on nämä kylmät ilmat) ja silti se haju tunkee olohuoneeseen, pahempana toki silloin, kun naapurilla on tupakkatauko. Ei todellakaan mukava tunne omassa kotona, jossa ei polteta. Mieluummin se oma tunkkainenkin ruualle haiseva koti, mutta ei kiitos tätä, mistä ollaan nyt saatu esimak..hajua.

Omassa kotona tehköön kukin mitä lystää, mutta luulisi olevan sallittua myös toivoa, että omassa kotona voisi asua ja olla ilman, että naapuri aiheuttaa vetutusta. Jos on niin kova tupakantuska ja -ystävä, niin kävelköön pihalle polttamaan, siellä sitä lääniä tässäkin taloyhtiössä riittää ja vartavasten asennetut tupakka-astiat "ei kenenkään ikkunan alla". Ja kysyn vaan, miksi grillaus on kiellettyä? Näissä säännöissä ja laeissa on jotain mätää.

Täytyy elätellä vielä pientä toivoa, että ne tupakoitsijat ovat kuuluneet muuttoporukkaan, eivät kalustoon.

7 kommenttia:

☼ҢąnñαҺ♥ kirjoitti...

Wow! You have a really nice blog!! I think it is so cool that there are so many bloggers out there! That must be cool to live in Finland! I have never been there, but it sounds lik a nice place to be. Nice blog! keep it up!

~Hannah

tia kirjoitti...

Kylmää on täälläkin ja odottelen niitä lämpimiä ilmoja takaisin.

Ei kivaa tuollainen tupakanhaju, en ymmärrä moista asumismukavuuden härintää.

Tinka kirjoitti...

Hannah,
thanks.
Now it´s quite cold to live in Finland ;D but it´s ok.

Tia,
eiköhän nämä säät elokuussa lämpene :)

Minun puolesta vois olla tämmöstä viileetä menoa vaikka koko kesä. Meni jotenki maku koko hommasta nyt tuon episodin takia.
Kuvittelin tekeväni ja olevani parvekkeella tänä kesänä paljon, kun nyt aikaa on, mutta ... hah!

Pientä ihmettä toivon nyt, että asiat saatas toiseen suuntaan. Tämä nykynen ei nyt oikein nappaa.

Mutta onneks kohta päästään vaihtaan maisemaa - pieni hermolepo taas paikallaan :)

Orava- ja kukkatäyteistä viikonlopun jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen ollut samassa tilanteessa tosiaan,kun koko asunto alkoi naapurin toimesta haisemaan kuin entinen savukapakki. Vastaiskuna aloin itse polttelemaan hajusteölyjytuoksuja (tuikulla toimiva malli) parvekkeella. Toimivat erinomaisesti hajuhaittojen ehkäisijänä. Mielummin tuoksuttelin esim. männyn tai ruusun tuoksua kuin suoraan valuvaa tupakkahajusaastetta naapuriparvekkeelta. Onneksi saasteläjä muutti pois ennen kuin itse ehti ensin. Ja yhtenä vaihtoehtona vuosittaisessa yhtiökokouksessa voi ottaa asialistalle parveketupakoinnin kieltämisen järjestyssääntöasiana. Meidän taloyhtiössä yritettiin tätä kyllä, mutta se äänestettiin kumoon - mutta yrittänyttä ei laiteta. Jaksoja myrkkysaasteen keskelle - i so feel for you.

Tinka kirjoitti...

Anonyymi,
kiitos kommentista!

Meitä kitisijöitä/kärsijöitä on onneksi muitaki - sekin vahvistu jo nettiä penkoessa ja lukiessa.
Ja silti me ollaan aika pahassa jamassa, tupakoitsijat jyrää mennen tullen :/

Laissa on edelleen aukko, mutta koska baaritupakoinnille saatiin rajoitukset (paha juttu tosin baarin talossa asuville, jos niikseen menee), niin täytyy toivoa, että joskus myös parveketupakoinnille.

Tämän oy:n hallituksessa ko. asia on tiedossa, mutta aika kädettömiltä vaikuttavat. Täytyy vielä pyöritellä asiaa ja yrittää selvittää asiaa naapurinki kanssa. Ensin hyvällä ;)

Nyt jos koskaan olis lottovoitolle käyttöä ;) Sais pakata kimpsut ja kampsut - jääköön tänne käristämään vaikka koko talon -ihan se ja sama.

Hyvää kesän jatkoa, Ano -savuttomassa asunnossa!

-Anne- kirjoitti...

Otan osaa.
Tupakoitsijat usein valittavat että heitä syrjitään kaikenlaisilla kielloilla, mutta kyllä minun mielestäni saakin syrjiä sellaisia jotka aiheuttavat muille epämukavuutta - etenkin kodissaan.
Körssitelköön rauhassa jossain pellolla, mutta minun koti-ilmastoani ei tartte tulla pilaamaan!

Tinka kirjoitti...

Anne,
kiitos :]

Vain toinen tupakoimaton ja asiasta samoin tuumaileva voi tuon tajuta...

Verenpainetta nostattava aihe ja turhan ajankohtainen, jota yritän nyt välttää. Mutta joo, ei se ongelma täältä ole mihinkään kadonnu. Sama paska jatkuu.