18.3.2010

Nukuttava yön yli

Olen kehittänyt taas itse itselleni ongelman. Yhden laukun näyttäessä hajoamisen merkkejä olen yrittänyt etsiä uutta tilalle.

Laukkuja on vaatehuoneen hyllyt "täynnä", mutta siltikin kokoelmasta puuttuu taas oikeanlainen ja oikean värinen kassi [sana, joka ei kuulu minun sanavarastoon puhekielessä, mutta joka kuvastaa tässä tapauksessa varsin selvästi sitä, mitä haen.]. Olen hakenut sellaista laukkua jo pidemmän aikaa ja suunnittelin jo epätoivoissani, että laitan käsityöihmisille postia ja teen kerjuutarjouksen, tyyliin teetkö mulle laukun, toki maksua vastaan, mutta en nyt kuitenkaan vielä. Jatkan klikkailua ja vertailua niilläkin sivuilla.

Tiedän, että tässäkin kaupungissa on vielä monta kauppaa läpikäymättä, mutta kun joka paikkaan en ole ehtinyt/halunnut mennä. Netissä olen haahuillut sen, mitä muistan, mutta ei sielläkään ole tärpännyt.

Mitäkö haen? Sopivan kokoista, sopivan pituisilla (siis lyhkäsillä) kahvoilla (hihnoilla) varustettua laukkua, jossa on vetoketjukiinnitys. Väriltään sen pitäisi olla joko musta, tai musta-valkoinen, punamusta, harmaa tai jotain näistä. Hillityt kuviot, jos kuvioita pitää olla. Ei mitään kukkia tai Hello Kittyjä. Saati pääkalloja. Tai sydämiä. Tai mitään muutakaan, mikä ottaa omaan silmään.

Tiedän siis, mitä haen - ja siksi olen edelleen ilman.

Kävin jopa merkkiliikkeessä katsomassa valikoimaa, mutta rahat säästyivät silläkin reissulla. Aina oli joku puute (laukku liian pieni, liian iso tai ei vetoketjua oikeassa paikassa) - tai peräti vika. Yhdessä laukussa huomasin viime tipassa, että jopa minä onnettomilla ompelutaidoillani huristelen koneella suorempaan saumat, kuin siinä laukussa oli. Säikähdin ja lähdin pois.

Tänään sitten törmäsin yhteen parhaimmista vaihtoehdoista, vaikka en edes sillä kertaa laukkua etsinyt. Piti hiplata ja käännellä ja pyöritellä - ja todeta, että sehän on melkein täydellinen. Siinä on kaipaamani vetoketju oikeassa paikassa, koko on sopiva, pääväri musta, hinta vähän kirpaisee, mutta kestän sen kyllä. Laukun osittainen kuviointi vaaleanpunaisen takia vähän mietityttää (hirvittää!), mutta tarvittaessa sen voi peittää tavalla ja toisella. Siihenkin keksin jo keinot. Ehkä jossain kohtaa on tehtävä kompromisseja, että saisin mieleisen käytännöllisen laukun. Alkaa huumori ja haku hiostaa pikkuhiljaa.

Nyt pitää nukkua yön yli ja tuumata tovi. Jos se vielä huomennakin tuntuu ainoalta oikealta, ostan sen.

Ongelma on ratkaistu.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta missä se kuva siitä oikeasta laukusta on?
Ei ole reilua ensin kertoa, ja sitten jättää kuva laittamatta.
Kääk.

Mutta laukku on hankala, oli se kassi tahi säkki tahi salkkumalli.
Ei ole sama, millä kantaa mitäkin.

Ja nukkuminen kannattaaa aina :-)

Anonyymi kirjoitti...

Niin- siis mie tuossa olin.

vintti

sea kirjoitti...

Onkos siinä Anttilan vieressä, siinä Europehousen kulmassa vielä se nahka- ja laukkuliike? Niillä oli jos jonkunmoista kassia aina kesäsin siinä kadulla telineessä.

Anu kirjoitti...

Oi ei, toi on niiiiin mua! Meikä onnistui tekemään samanlaisen ongelman kaulaliinan/huivin hankkimisesta pari viikkoa sitten. Olin päättänyt ostaa sellaisen IHAN OHIMENNEN ennen kuin lähden reissuun, mutta siitäpä tulikin monta päivää kestänyt urakka. Tutkin satoja huiveja, mutta etsimääni ei löytynyt mistään. Hieman joustin vaatimuksistani lopulta.

Niin tuo sinun kassi/laukkuasiasi (muistatkos, kun pohdin eroa aikoinaan blogissani?) on mielenkiintoinen. Samanlaisen ongelman edessä olin vuosia sitten. Halusin myös hilllityn tilavan (samalla pienen) ja vetoketjullisen kassin. Sellainen löytyi lopulta Marimekosta. Kävitkös siellä? Minimatkuri on aika näpsäkkä kassi, jota voi pitää tavallaan kahdella eri tavalla.

Anu kirjoitti...

Etsitkö siis jotakin kauppakassin tyylistä peruskassia? Jotenkin en nyt pääse koosta perille, mutta haluaisin kovasti auttaa etsinnässä.
Urheiluliikkeistä voi löytyä yllättäen haluamasi. Minulla on yksi simppeli Björn Borgin kassi, joka on huippulaatuinen, vetoketjullinen ja vieläpä yksivärinen. Kyllä sellaisia siis löytyy kunhan ostopaikan keksii.

Kirsikka kirjoitti...

Tuo juuri on ihan kauheaa. Kun tietää tasan tarkkaan mitä etsii, mutta sitten sitä ei löydä mistään. Ja yön yli nukkuminen on hyvä keino. Kyllä sen sitten tietää, että jos laukku/kengät/whatever jää mieltä kaihertamaan, niin sitten se on pakko hakea omakseen.

tia kirjoitti...

Tutun oloista touhua, pitäisi vaan mennä joukon mukana, silloin löytäisi, mutta kun ei, niin silloin ei löydä.
Kerrohan mitä päätit.

Tinka kirjoitti...

Vintti,
kuvakulmaa tulee hetken päästä.
Ja eihän mulla vielä eilen ollu, mitä kuvata :) Toki linkki olis kohteeseen, mutta ..mietin vielä hetken.

Laukkuja on kiva ostella, kivempaa, ko kenkiä tai farkkuja, mutta silti niitten kans pitää fundeerata.

Sea,
minun mielestä sitä laukkuliikettä ei ole ollu siinä aikoihin. Muistin kyllä ja olisin tarkistanu tarjonnan.
Tais Europehouse laajentaa tai jotain. Sielläki minun piti käydä, mutten vielä kerenny, ko pitkään ujostelin sitä liikettä. Meinaan E-housea :D

Anu,
miten "yllättävää" :D
Ja ymmärrän täysin tuon huiviongelman, mulla oli samanlainen alkutalvesta. Tarkkana saa ja pitääkin olla, mitä kaulassaan roikottaa.

Tunnen nyt, miten kehitän seuraavaksi ongelman silmälaseista... mutta se on myöhemmän kevään/kesän juttuja se.

Ehkä.

Voipi olla, että muistan. Ja Marimekossa kävin ja surffailin, mutta en tällä kertaa kelpuuttanut niitä laukkuja.

Kauppakassi on aika hyvä sana, mutta niissä harvemmin on vetuketjua. Mutta sen mallisista extra-laukkuina tykkään - ei tartte ostella muovipusseja.

Tämä nykynen uusi ihastukseni on ulkomitoiltaan muuten vähän samaa kokoa, EHKÄ, ko se sinun punainen, mikä oli kerran kuvassa lattialla. Jos muistat..

Kirsikka,
nuin just :) Ja noin siinä kävi. Oli mentävä varsin haipakkata noutamaan omansa pois, kun niitä nyt vielä oli.

Olis kätevää, kun osais tehä ite, niin sais just semmosen, ko sielunsa silmin näkee.

Tia,
joo, en voi väittää, etteikö laukkuja olis tarjolla yllin kyllin, mutta vähemmän niitä, mitkä täyttää omat kriteerit :)

sea kirjoitti...

Joo, ei näyttänyt enää olevan kun tänään kävelin ohi. Kesällä se taisi vielä olla?

Tinka kirjoitti...

Sea,
en muista enää kesään asti, että mitä siinä oli vai oliko mitään. Jonain kesänä kyllä oli, son varma, koska ne laukut roikku siinä edustalla.