30.5.2010

Pingotusta

Kirjoitan nykyään niin harvoin tänne blogimerkintää ja vielä eri koneilla, kuin tavallisesti, että sössimiseksihän se menee näköjään joka kerta. Kuten äsken, kun piti kuvat sisältävältä koneelta siirtää oheinen kuva, jonka sitten nappasin tarkoituksena liittää tähän merkintään, joka syntyy, jos on syntyäkseen.

No, kuva lähti maailmalle ennen kuin tajusin olla painamatta julkaisunappulaa. Kun piti ensin vaan se laittaa talteen bloggeriin, että pääsen toiselle koneelle kirjoitushommiin. Onneksi töissä ei tule yhtä helposti vahinkolaukauksia, koska sielläkään ei ole eikun-näppäintä.

Oheinen kuva on otettu itselle muistiksi viime viikolla Ikea-reissulta. Nuo kangastaulut taitavat olla sen pingoituskehikon päälle tehtyjä - tai niin ainakin kuvittelisin. Samalla tekniikalla haluaisin tehdä omaankin huusholliin jotain, jahka pääsen uudestaan ostoskierrokselle. Viimeksi en edes löytänyt moisia kehikoita, vaikka mielessä ne olivat.

Minulla on vanhasta puserosta pieni kangaspala , jonka aioin käyttää tuolla tavalla, mutta tarkempi syyni Ikean nettisivuilla paljasti sen, että kangasta on liian vähän. Kehikko on 50 cm x 50 cm. Se kaistale pitänee pingottaa styroksiin tai johonkin pahviin; aika näyttää. Paljon taas mielessä suunnitelmia ja ideoita, mutta tiedä sitten, mitä saan aikaiseksi.

Hassua, että se Ikea on nyt täällä! Johan sitä reilu vuosi odotettiin. Nyt kun se on tuossa lähellä, niin siellä joko tulee käytyä liian usein tai sitten alkuinnostuksen jälkeen tulee järki päähän. Tällä hetkellä ei kyllä sitä pelkoa ole. Tosin, sama kai se on, missä ne kävelykilometrit haalii. Huusholli kaipaisi vaikka mitä ja tiedän, että ko. kaupasta ne löytyisi ainakin osittain. Haave liukuovikaapeista eteiseen ja makuuhuoneeseen elää vahvasti edelleen myös, mutta näillä tuloilla on vähän hillittävä, koska kaikkea ei voi kerralla hankkia. Suunnitelmat paperilla eivät tosin maksa mitään, paitsi vaivaa.

Tykkäsin kyllä Ikeasta. Isohan se on, valtava ja monipuolinen (herkkuja kaiken sen krääsän lisäksi), mutta kun sinne menee vaan oikealla asenteella (katsottavaa ja kierreltävää riittää, jonotusta ehkä saattaa olla, matkanteko voi olla tuskaa julkisella kulkuvälineellä, jos "matkaseurana" on mm. murkkuikäisiä voivittuja leipovia neitejä), niin sitä pärjää. Ostos-/rästilista pitenee huomaamatta, kun laittaa muistiin kaikkea, mitä voisi tarvita.

Euroviisuista en sano sanaakaan, koska tänä vuonna ne jäivät vähän väliin - jo senkin takia, kun ei tarvinnut jännätä Suomen puolesta/takia. X-Factoria tuli sentään seurattua kevään aikana jopa niin paljon, että pysyin sunnuntaisin tunnin olohuoneen sohvalla. Oma suosikkini aivan alkumetreiltä saakka voitti ja olen siitä enemmän kuin täpinöissäni. Hyvä Elias!

Tänä iltana asetun jälleen television ääreen, kun vaihtoehtona olisi ollut poukkoilu Särkänniemessä. Kiitos ei.

Ja Vintille terveisiä, että Jutan kotitreeni videota olen katsonut pari kertaa sillä silmällä. Olen yrittänyt tehdä perässä ja ottaa opiksi. Eka kerralla kaiken huomioni tosin vei sisustus.

4 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Arvaapa meinasiko mennä hermot, kun näin, että olet julkaissut uuden jutun mutten päässyt lukemaan sitä. Monta kertaa tulin blogiisi ja otin jokaisella kerralla erilaisen lähestymistavan, mutta ei vaan näkynyt uutta juttua. Luulin, että minä sössin jotakin. Vika olikin täällä. No, se siitä.

Kyllä muuten kiinnostaa se millaisen puseronpalan aiot käyttää tauluun! Hieno idea!
Minä olen poiminut kirppareilta valmiita tauluja, jotka on tehty sellaisiin puukehikoihin. Siitä sitten vaan vanhat kankaat veks ja omat tilalle. Eikä maksa paljon. Ai niin.. Ikeassahan on halpaa. Yhyyyyyy.... TAHTOO IKEAAN!!! Byäääähhhh...

Tinka kirjoitti...

Anu,
no, nytpä huomasit, ettet sie mikään sössijä ookaan :) Onnistuu se multaki. Tuota vähän pelkäsinki, ettei se vikatikki jää huomaamatta ainakaan readerin kautta lukeville :(
En oo vielä keksiny, millä sieltä sais jutut pois, jos sinne asti pääsee, vaikkei ole tarkotus.

Se mainittemani kangaspala on ollu taannoin kuvaplökin puolella. Ajattelin sillä harjotella. Kunhan pääsen tekoasteelle, niin eiköhän siitäki kuva ilmesty.

Kirppareilta en oo täällä löytäny sopivia, mutta vilkuillu olen kyllä. Varsinki työhuonetta silmälläpitäen, oli meinaan tarkotus sisustaa se kirpparilöydöin. Toisin kävi.

Tuut sitte lomalle tänne, niin pääset Ikeaan...

Anonyymi kirjoitti...

Ja eikö ollut viisaasti tehty video?
Noin kuin yksinkertaisuudessaan?
Perusliikkeet.
Isot lihakset.

Ne, joilla on kropan muodon ja jaksavuuden kannalta se suuri merkitys.
Miun mielestä on hyvä.
ja toimii.
Tekee mitä tekee, harvakseltaan -enemmän, vähemän- ihan miten vain.
Kunhan tekee liikkeet oikein.
Ja jokaisesta kerrasta on hyötyä.
Pitkän päälle iso hyöty.
Keveitä liikkeet ei ole :-)


Ikeasta en sano vielä sanaakaan.
odotan, kunhan sinne pääsen :-)
Sama tuo kaapisto juttu on edessä täälläkin.

Pitäisi piirtää ja tuumata. Tsekata sitten, voivatko he vastata huutooni.
Mutta ennen jotain joulua täälläkin on vaatekaappeja.

Ihanaa, aurinko paistaa.

Voin mennä nukkumaan.
Viikonloppu otti nimittäin koville.
TOSI koville.

Jatketaan!

vintti

Tinka kirjoitti...

Vintti,
hyvä ja selkeä oli video, kyllä!
Lohutti tosin se, että siinä oli suurin osa liikkeistä semmosia, mitä oon tehny jo ihan ominpäin; muistelin vaan koulun liikuntatunteja.

Parasta on ollu huomata, miten paikat notkistuu -- pikkuhiljaa. Mullon mm. takajalat aika juntturassa, mutta alkaa helpottaa.

Ikea.
Neljä kirjainta ja niiiiiiiiin paljon kaikkea kivaa ja turhaakin.

Tulis jo tilipäivä, niin vois tehä lenkin sinne.