14.4.2009

Jännää

Jos olisin yhtään vainoharhaisempi [mietin kyllä yhtä toista kuvaavaa sanaa tähän, mutta en saa sitä nyt päähäni], olisi tänään varmasti nuppi napsahtanut.

1. Huomasin eilen tilastoja pitkästä aikaa tiiraillessani, että kuvablogissani on käyty useamman kerran Poliisiosastolta. Ymmärrän kyllä yksittäiset, satunnaiset käynnit, onhan niitä ollut tässäkin blogissa, mutta että ihan toistakymmentä kertaa. Minkä ihmeen takia? Ei kai ne kuvat nyt niin mainioita ole, että se selittäisi klikkailujen määrän. Vai oliko pääsiäispyhinä sen verran tylsää ja luppoaikaa, että ko. osastolla oli aikaa lukea blogeja. Kysyn vaan. En muuta järkeenkäypää selitystä moiselle visiitille keksi. Vai onko minua syytä epäillä jostakin? Ei minun tietääkseni.

2. Tässä päivänä eräänä lenteli helikopteri aivan liian matalalla, kiertäen ja kaartaen juurikin näillä talonkulmilla, missä asumme. Jotenkin ahistava tunne, kun se mökäkone meni niin läheltä ja useamman kerran, ihan kuin etsien jotakin - tai vaihtoehtoisesti kuvaten ihmisten ikkunoita.

3. Tänään tuo samainen mökäkone lensi taas ja yhtä matalalla, mutta vauhti oli melkein paikallaan pysyvä. Siinä ehti tuumailla viaton asukas ja bloggaaja jo vaikka mitä!

Näistä johtuen menin nettiin (vaikka olin jo siellä) ja googletin satunnaisilla hakusanoilla. Kuinka ollakaan, löysin yhden pienen uutispätkän, jossa mainitaan, että Tampereella ja parissa lähikunnassa kuvataan helikopterilla kaukolämpöputkia ja tämä tapahtuu erittäin matalalla. Näin siis eräänä sunnuntaina.

Aha. Ehkä ne olivat samalla asialla tänäkin iltana. Sitäkö se olikin. Se selittää ne matalalennot, jos haluaa uskoa. Mutta kuka tai mikä selittäisi ne kuvablogivierailut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/kuvaako-helikopteri-ikkunoista-sisaan/139850

Näin sanoi lehti tänään.
Pohdimme tuota toista vierailijaa vielä hetken :-)
Juoksen töihin..

vintti

Tinka kirjoitti...

Vintti,
kiitti linkistä! Oikeaan meni siis arvailuni googletuksen jälkeen. Ja lohuttavaa, että moni muuki on reagoinu matalalentoon.

Mutta minen oo soitellu lehtiin :D

Toisaalta; se eka havaintoni tuosta kopterista aiheutti juurikin tuon, että kyttääkö ne sisälle myös, ihan siinä työn lomassa, onhan se nyt kiva kattella ihmisten asuntoja.

Kyllä se kaarros konehuoneen puolella oli sen sorttinen, että olisin voinu vaikka vilkuttaa ja heristää nyrkkiä. Ja sitte ne "kaasutti" jo pois.

Jatkossa piän säleverhot sopivasti vinossa :P

tia kirjoitti...

Siellä ollut aikamoista pörinää kun ajelevat alhaalla ja siitä toisesta en usko että kannattaa huolestua, mielenkiintoista mistä kakista paikoista käydäänkään katsomassa, olen miettinyt samaa ;-)

Tinka kirjoitti...

Tia,
eilen oliki sitte rauha maassa ja kattojen yllä, vaikka sää olisi suosinu.

Ja tilastot - ne on mielenkiintosia, sillon ko ne on :)