15.8.2009

Pähkinöinä

Meinasi unohtua raportoida nämä vähän paremmat uutiset ja tapahtumat kuluneelta viikolta. Liityin alati kasvavaan SAMU-porukkaan ja ostin kuin ostinkin paketin pesupähkinöitä.

Kävi vain pieni vahinko, kun luulin sen valkoisen pesupussukan löytyvän tuosta laatikosta, mutta eihän sitä siellä kannen alla ollut. Niitä kuulemma myydään/annetaan erikseen. Taitaa olla liikekohtaista, miten homma hoituu. Ei täällä myyjä asiasta mitään maininnut tai vihjaissut, tarvitsenko pesupussia. Taidan näyttää sitten niin vanhalta pähkinältä, että oletti minun vain santsaavan ja tietävän jutun juonen.

Kotona pesuhetkellä meinasi tulla hätä käteen, että mihin minä sitten ripottelen ne pähkinät, kun pussukkaa ei ole ja pyykkiä piti päästä testaamaan. Ylimääräinen kaupunkireissu ei tullut kuuloonkaan. Mielessä kävi pyykkipussi, jonne yleensä tungen kaarituelliset ja tuettomat rintsikat, mutta siinä samassa hokasin sukkahousut. Niitähän minulla riittää ja niitä saa aina lisää.

Ei muuta kuin sakset käteen ja vaatehuoneen puolelle löytöretkelle. Lopputuloksena oli nämä. Toivoin niiden ajavan saman asian ja nyt, kolme pestyä koneellista kokeneempana voin sanoa, että toimii! Sekä pähkinät, että nuo nyssäkät.

Laitoin nyssäköihin 5 pähkinän puolikasta ja yhdellä nyssäkällä pesin kaksi koneellista. Löytyy hyvin pyykin seasta ja kuivuu helposti. Tänään laitoin käytetyt kuoret bioastiaan [ja sukkahousun jämät roskiin, blogg. huom.] ja uudella nyssäkällä pesin siis kolmannen satsin. Täytyy sanoa, että eivät ne kokeneemmat omiaan puhuneet; pehmeätä pyykkiä tulee ja hikiset puserot peseytyy ihan yhtälailla ellei paremmin, kuin nestemäisellä, jota yleensä käytän.

Vielä on pähkinät käymättä läpi - aion meinaan tehdä tutkimuksen, josko löydän siemenen, jonka voi laittaa multaan. Sisäinen viherpiipertäjä on jo peukalo tanassa.

***
Työhaastattelu on myös takanapäin. Tiedä sitten, mitä siitä irtoaa vai irtoaako mitään, mutta tulipa käytyä. Enemmän nyt odotan työkkäriltä, jonne varattiin oikein aika ja jolloin on tarkoitus käydä erinäisiä vaihtoehtoja läpi. Tai minun mielestä niitä ei ole kuin yksi; työllistyminen. Olisi se sitten palkkatuen turvin tai muutoin.

Toisaalta harmittaa, etten ole vajaakuntoinen. Olisin kaikesta päätellen jo
työllistetty ensimmäisen viiden kuukauden työttömyyden jälkeen. Nyt annetaan kuukausien vaan kulua ja päivitellään sitten vuoden jälkeen, että oi ja voi, ettei sinusta nyt vaan tule pitkäaikaistyötön ja syrjäytymisvaarassa oleva. Syyskuussa lienen taas viisaampi. Ainakin vanhempi, eh hehe.

***
Passinhaku onnistui turhankin helposti. Ei tapahtunut mitään jännittävää. Heille riitti Kela- ja ajokortti. Ensi viikolla voin noutaa valmiin passin.

Valokuvaussessio oli aika hämmentävä. Neljästä passikuvasta piti maksaa 19,90! Omasta laiskuudesta sain maksaa, koska menin ensimmäiseen vastaantulleeseen valokuvausliikkeeseen. Netin mukaan keskikaupungilla olisi samat irvikuvat saanut kympillä. Vertailu kannattaa vain silloin, kun sen toteuttaa
myös käytännössä. Tosin tuo hinta paljastui vasta kassalla. Sama pöllämystynyt ja vähän säikähtänyt ilme minulla on nyt passikuvissa. Silti pokka piti.

Enää puuttuu se ulkomaanmatka.


Tai matkakuume.

9 kommenttia:

Anu (tosi vanha pähkinä) kirjoitti...

No niin, taas on yhtä ihmistä onnistuttu höynäyttämään. Hih hih hih..
Ei vaan vitsi vitsinä. Kiva, kun EKA KERTA ei ollut ikävä kokemus ja jättänyt traumoja. =D

tia kirjoitti...

Hieno idea tuo pussukkahomma, jos olisi ollut laatikossa et tuotakaan olisi keksinyt DDD
Vielä on minulta jäänyt pähkinät ostamatta, unohdus sopivasti kaupassa kun yrittää kaikkea muuta muistella.
Kyllä monikin on saanut moninkertaiset eurohinnat, kuten kuvatkin.

Tinka kirjoitti...

Anu,
no, en todellakaan pettyny. Ja aika pettymys se olis olluki, jos olisin :]
Varsinki kun "tiän", ettei mitään mustikkatahroja kannatakaan pestä nuilla. Pitänee ens kerralla viä äitilleki laatikko ;)

Tia,
eiköhän ne siellä kaupassa pysy, joten ehtii niitä hommata myöhemminki.

Ja.. olispa vielä semmonen mahollisuus, että vois valita, haluaako 1 vai 2 kuvaa, kun ei niitä passikuvia nyt NELJÄÄ tarvi.
Toki, jos tykkää jaella ja katella hölmistynyttä naamaansa, niin semmoset tarvii, mutta mulle olis riittäny vaan se yks, mikä meni poliisilaitoksen tiskille. Nyt ne kolme pyörii muistuttamassa tapahtuneesta :D

Miia kirjoitti...

Minuakin on kiinnostanut nuo pesupähkinät, mutta en varmaan ikinä saa aikaiseksi kokeilla niitä. Päivät vaan menee hurjalla vauhdilla ja on helpointa toimia totutulla tavalla ja kantaa kaupasta kaikki tutut tuotteet, kuten aina ennenkin... tylsää. Kiitos muuten, että pidit peukkuja tuolla aiemmin meidän talotoiveen toteutumiselle. Nyt näyttää jo aika hyvältä sen suhteen. Toivon sinulle samaa, että toiveet toteutuvat pikkuhiljaa. Odotettiin ikuisuudelta tuntuva aika ja yhtäkkiä se sitten olikin totta.

Tinka kirjoitti...

Miia,
eiköhän sulla ja teillä tosiaan ole mietinnässä ja päivässä muutaki, ko pähkinät, heh. Ja kun ei niitä taida saada vielä tavallisesta marketista, niin kieltämättä minunki piti ottaa ihan asiaksi tuo laatikon haku.

Voi, jotenki vaan tuntuu kivalle, että edes joillaki nuo talohaaveet toteutuu -- pystyy toteuttaan. Taustalla seuraan, miten asia edistyy :)

Kiitos, kun jätit kommentin.

Ofelia kirjoitti...

Onnea uudelle passille ja toivottavasti myös työhaastattelu tuotti tulosta - tiedän, ettei työttömänä olo ole herkkua.

Matkakuumeen kehittely on kohtuullisen helppoa - hieman vain surfailee netissä tai lukee matkaoppaita ja jo tekee mieli vaikka minne... :)

Tinka kirjoitti...

Ofelia,
kiitos kommentista! Onpa edelleen yhtä mukavaa törmätä uusiinkin kommentoijiin. Ei vanhoissakaan toki mitään vikaa ole ;) mutta lohuttaa, että kenties uudetki lukijat uskaltaa ainaki joskus avata tämän lootan, kellarin ovet ylipäänsä.

Passi on kyllä nätti, lukuunottamatta sitä pallinaamaa siinä yhellä sivulla :D

Työhommelit sai tänään uutta virtaa, mutta katotaan, mitä se tarkottaa käytännössä. Vielä en uskalla hihkua saati harmitella.

Ja totta, matkakuume on jo vähän nousussa. En näe itteäni valtameren takana, mutta vähän rajojen ulkopuolella kuitenki.

Jänskättää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun olet "palannut"! Minä olen muuten ihan pihalla noiden pesupähkinöiden kanssa, siis en ole aiemmin edes kuullut niistä... saati sitten kokeillut. Höh!
Minä olen ilmeisesti suojannut itseni siellä Fb:ssa niin että minua ei löydä. Pitää tutkia asiaa. ( kommentti aiempaan kommenttiisi )
Mutta hei, toivottavasti työhaastattelusi poikii hyviä uutisia sinulle! Tipi

Tinka kirjoitti...

Tipi,
oli kiva palata.. tai tiesinki, että kyllä se kirjotuskiiri taas syksyn mukana tullee.