14.11.2009

Ahtaaksi käy

Klikkaa isoksi.

Laiska lauantai osa XX.

Meinasin tänään lähteä käymään Tohlopissa, Kakkosen Putiikin lopetusmyynnissä, mutta niin vain jämähdin taas kotiin muka pyykin ja leipomisen varjolla. Pyykit on pesty, tortut ja omenapiirakka edelleen tekemättä. Mies valitti aamulla kurkkukipua, joten senkään takia ei hötkyilty. Ei sillä, että tässä valmiustilassa oltaisiin, mutta mitä sitä suotta puolikuntoisena lähtee yhtään mihinkään.

Kotona on (aika) hyvä olla. Jätän tästä välistä sanomatta, miten tekisi mieli laittaa naapurille heippa-lappu (arkki a-nelosta), jossa vinkkaisin mm. siitä, että yörauha on tässäkin talossa klo 22 - 7, alle kolmivuotiaat kannattaisi varmaankin nukuttaa klo 20 mennessä, eikä antaa niiden kitistä ja melskata 23 molemmin puolin vanhempien osallistuessa samaan sirkukseen; tässä rapussa on työssäkäyviä ihmisiä - ja onko pakko huutaa vittusaatanaperkelettä koko ajan. Se ei kuulosta tänne naapuriin yhtään kivalta, mutta luulenpa, että lapsensa ehtisivät oppimaan kirosanat vähän vanhempinakin. Onni onnettomuudessa on, että itse en ole kirjailija tms., joka tekisi töitään kotona. On katsottu elokuva ja tyhjennetty kovalevyä ja syöty kevyesti. Illemmalla voisi nauttia omatekoista Irish Coffeeta, kun sen makuun pääsin taannoin yhdellä viikonloppureissulla.


Ylläolevan sarjiksen jemmasin tässä taannoin lehdestä, koska tiesin sen osuvan nappiin ennemmin tai myöhemmin. Haaveilla on tapana lentää ohi - ainakin minun.

Niinhän siinä työpaikan saannissa sitten kävi, että en napannut sitäkään. Ei sitä tosin ole kait vielä napannut kukaan muukaan, koska sain päälliköltä vastauksen (kysyttyäni, kun aikani odotin), johon tahdon uskoa, että suunnitelmat ko. talossa menivät yllättäin vähän uusiksi. Samoin myös työntekijävalinta. Eipä siinä minullakaan sitten ollut paljon sanomista, vaan tyydyin kiltisti kohtalooni.

Nyt olen sitten vähän niin kuin tyhjän päällä, mutta olenpa ainakin suht rauhallisin mielin. En ressaa enää puhelimesta enkä aamuista - olen vapaa taas tekemään mitä haluan tai olla tekemättä. Ihan omasta tahdosta, pitkähkön harkinnan ja muutaman hyvin nukutun yön jälkeen. Kokeilin, mutta koin näiden kuukausien aikana, että ei se sovi minun päälle. Kroppa ehkä kestää, mutta mieli ei. Sitä oli pakosti koko ajan pienen paineen alla, niin hej! hallelujaa. Tinka oli entistä kireämpi ja säikympi.

Nyt just tällä hetkellä ei ahista y h t ä ä n. Antakaas kun nautin!

6 kommenttia:

Anu kirjoitti...

No voi rähmä! Vai niin kävi paikan kanssa. Uusia tilaisuuksia tulee kyllä. Usko pois!
Lukemattomat kerrat minäkin hakkasin päätäni seinään työpaikkoja hakiessani. Petyin katkerasti monesti.
Nyt tajuan ettei mikään hakemistani paikoista olisi ollut edes "minun juttuni".

Pirullista, kun on tuollaisia naapureita!!! Mitä jos joku ilta huutaisit täyttä kurkkua kirosanoja rivissä ja juoksisit ympäri huoneita tunnin ajan. Ehkä sitten tajuaisivat miten selvästi äänet kuuluvat naapuriin. Niin tai.. ehkä he vain tekisivät valituksen sinusta. =(

Anu kirjoitti...

Ai niin.. Miten teet Irish Coffeeta? Vaikeeta..??? Maistuis mullekin.

Tinka kirjoitti...

Anu,
joo, näin pääsi käymään taas tuonki työpaikan kans. Ei kai tässä auta, ko kattella taas seuraavaa mahdollisuutta. Siinähän tämä talvi taas mennee. Hohhoijaa...

Sepä se - tässäki talossa kun kaikki kuuluu niin hyvin esim. liesituulettimen ja pattereiden "ansiosta". Sen takia ite on vähän semmonen, liianki kans hyssyttelijä, kun tiän, miten hyvin kaikki kuuluu. Semmosta se on vanhoissa kerrostaloissa.

Heippa-lapusta jäi puuttumaan myös se, että jos pariskunnalla kerta on kaiken lisäksi jotain välienselvittelyjä, niin tekisivät sen huutoseremoniansa vaikka pihalla.

Netissä on paljon ohjeita ja tapoja tehä Irish Coffeet. Suosittelen menemään vaikka siihen lähikuppilaan tai vaikka vähän kauemmas ja tilaamaan yhen mallikappaleen :)

Minun tekemänä siitä ei äsken oikein tullu sen näköstä, mutta maku oli sinne päin.

Netistä nappasin yhen mallin;

* 4 cl viski (irlantilainen)

* n. 1,4 dl vahva kahvi

* 2rkl kerma

* 2 tl fariinisokeri

Lasi: Irish Coffee-lasi
Irish Coffeen valmistus

Ripottele fariinisokeri lasin pohjalle, lisää kuuma kahvi ja sekoita. Kaada lasiin viski ja päälimmäiseksi kerros kermaa.

Anu kirjoitti...

Voi sua ihanaista, kun laitoit herkun ohjeen. =)
Silloin harvoin, kun käyn ravintoloissa niin tapanani on nauttia yksi Irish Coffee. Ravintolakäynnin luonteesta riippuen se on joko ensimmäinen tai viimeinen herkkuni.

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavaksi keksitään toisenlaisia unelmia, tai jalostetan olemassaolevia.

Onni on se, ettei osaaminen sido vain yhteen asiaan. Eikä se, ettei haluaisi tehdä töitä- ole todellakaan este.

Minähän en sitten tuolla eds ehtinyt käymään, koska oma olo pakotti vetäytymään töisä kokonaan sssi pois.

Vai Irish Cffee. Tuo viski on sellainen, jota en ihan purematta niele. Johtunee siitä,e ttä eksä joi siitä aina rähinäkännin, jolloin se on iäksi kiellettyjen aineiden jouskossa.
Niin siinä taisi käydä.

Koita seuraavaksi sitä Lumumbaa, miun pitää seuraavalla kyläreissulla tuoda sinulle ainekset siihen :-)Koukuttavaa, ja pyhäpäivinä toellinen herkkujälkiruoka!
Monta jälkiruokaahan voi nauttia??

Naapurit on parasta tahi pahinta.
Hankalaa on, jos toinen on lapsiperhe, ja toinen ei. Meteli ja melskaus on ihan erilaista, ihan jo perusmenolla, saati sitten sellaisella hieman vallattomammallakin.
Onneksi te olette ylemmässä kerroksessa, muutoin joutuisitte kuulemaaan korvissanne eri tavalla vielä ne juoksuaskeleetkin.
Hankala tilanne. Todellakin.
Minä odotan kauhulla, millaiset naapurit saadaan tuohon alakertaan, ihanainen pariskunta sai vihdoin ostettua sen unelmiensa talon- ja muuttavat pois.
Huh.
Meidän alapuolella on nimittäin aikamoinen juttu asua, ei ole hiljaista täälläkään.

Kunpa asiat suoristuisivat.
Minä voin tsekkailla etuovi.com sivuja, ja laittaa vinkkejä :-)
Lisää haaveita..
Minä tuota sivustoa kun selaan koko ajan kuitenkin, enkä oikein tiedä- mitä ajattelen löytäväni.

Nyt on pakko lähteä töihin, oli olo mikä tahansa- molemmat lapset lähtevät mukaan auttamaan. Onneksi.

vintti

Tinka kirjoitti...

Anu,
no, tokihan sen googletin, kun tuolla ohjeella ajattelin iteki tehä. Ja eihän sitä viskiä niin paljon tartte, tai ei vaikka ollenkaan :)


Vintti,
päivä kerrallaan, ei nyt hötkyillä niitten unelmien kans :)

Kaikesta viinasta voi saada rähinäkännin päälle, jos niikseen antaa mennä, ja se on kyllä ikävämpi homma, mutta mulla henk. koht. se kittaaminen pysyy siinä 3-4 cl:n mitoissa - ukolla onneks kans.
Tosin tuota pubin IC:ta meni kyllä reissussa jo tuplat, kun se tehtiin niin hyväksi.

Lumumbaan pitääki sitte perehtyä joskus...

Hei,
ei minua haittaa, onko naapurissa lapsiperhe vai ei, vaan se pähkinä tullee siitä, onko siellä kuria ja kasvatusta ja minkä verran. Nih. Ja miten ne vanhemmat käyttäytyy.

Olen asunu ennenki taloissa, joissa on lapsiperheitä naapurissa ja olihan tässä aikasemminki lapsiperhe alakerrassa. Siellä lapsi "hiljennettiin" klo 20 - 21 välillä, sen aivan tunsi ja kuuli :)
Mutta kun niissä kaikissa on niiiiin paljon eroja. Kuten on lapsettomissakin pariskunnissa ... tiedän.

Auts. Toivottavasti teille tullee hyvät ja sopeutuvat naapurit ;)

Älä kerro etuovesta mittään, voipi tulla vielä samoja asuntoja vastaan, mitä itte kattelee, heh.

Lottovoittoa odotellessa... en ole tosin vielä pakannu.

Mulla soi tänään Pelle päässä. Annan hänen pogota, mutta mie voisin vaan nukkuu ja nukkuu ja nukkuu.....