13.10.2007

Pakkoliikkeitä

Tästä lauantaista meinasi taas tulla laiskanpulskea pyjamapäivä, mutta vaan meinasi. Kiitos ystävän puhelinsoiton, joka piristi sen verran, että pääsin sohvanmutkasta ylös ja pikkuhiljaa pihalle asti.

Paikkoja kolottaa eilisen jälkeen siihen malliin, kuin olisi takana isompikin liikuntasuoritus. Tavallaan onkin, koska oli vähän erilainen työpäivä ja kaikenlainen erilainen liikkuminen tuntuu kyllä tässä kropassa. Näkyisikin ehkä enemmän, jos niitä suorituksia olisi tätä nykyistä enemmän. Mutta minkäs luonnolleen mahtaa.

Huomasin vaan, että aika heikossa hapessa olen, enkä oikein veny enkä vanu. Tai venyn, mutta se jää pahasti puolitiehen, kun vertaa vaikkapa aikaan, jolloin olin nuorempi ja koululiikunta oli viikottaista. Intoa kyllä oli eilenkin imitoida liikkumista ja tehdä se, mitä pystyin, mutta, että motivaatio olisi kestävämpää sorttia myös omalla vapaa-ajalla, se tuottaa vaikeuksia. Poden (kyllä!) lievää huonoa omaatuntoa tästä liikkumattomuudestani, mutta aina välillä kun saan itseni ulos ja lenkille, helpottaa vähäsen. Kunnes taas ote herpaantuu.

Tänään kävin sentään pienellä kävelylenkillä, eikä se niin kamalaa ollut, mitä nyt eilinen tuntui jaloissa. Järki sanoo, että pitäisi ottaa tavaksi, mutta kun tuntuu, että olisi mukavampaa tehdä jotain muuta. Vaikka sitten palapeliä, joka on edelleen pikkusta vaille valmis. Tai lukea kirjaa, joka sekin on kesken. Tai vilkaista uusinta Kodin kuvalehteä. Pyykkikasatkaan eivät kaapista katoa itsekseen, vaan niiden eteen on tehtävä harva se päivä jotain. Liian pieni pesukone on kyllä yksi selittävä tekijä. Tekosyiden kirjo on aika mahtava, kun minusta on kyse.

4 kommenttia:

vintti kirjoitti...

kaikki o n tämä pimeyden ja kylmyyden syytä- eikä sukkahousuissa voi kunnolla liikkua :-)
Nih.

Ja sitten oikeasti, välillä pitää olla lorvimiskausia, jolloin ei todellakaan tehdä mitään ylimääräisiä, vain ja ainoastaan kaikki ihan vain pakollinen, kuten aamupala ja sitä rataa.

Koska ei ole ketään pakottamassa, ja nyppimässä niskan takana- kotona asuessa se oli äiti- niin iksei saisi notkua ja lojua, nauttia? meidät on vaan kasvatettu työläiksi.
Perjantaista olen itse tehyt itselleni aika hankalan, ne illalliskorttien lunastukset on silloin, joten tilanne hieman elää sen vapaani kanssa- eikä ihan vähän..
Ja ketä saan todellakin syyttää kaikesta tästä tai ihan itseäni..

Mukavaa alkavaa viikkoa siulle, mie lähden etsimään croissanttejani Hatanpäältä ja töihin

Tinka kirjoitti...

Vintti,
ilman sukkahousujahan sitä olis kohmeessa ja entistä tönkömpi, ettei taipuis senkään vertaa.

Lorvimiskaudet mulla menee aika kausittain, kyllä, ja joskus niitä on usein. En ole laiska, vaan lataan akkuja, eh hehe.
Sillon lauantaina, kun puhelin soi, säikähin oikein, että nytkö (silloinko) sie tuut kahville - apua! :D :D En ollu oikein parhaimmillani :D

Totta, kun ei ole äiti niskan takana, mutta on mies, niin tulee pakostiki joskus otettua itteä niskasta kiinni. Jos asuisin ja eläisin yksin, tilanne olis varmasti aikalailla erilainen. Pyjamapäiviä = viikonloppuja olis huomattavasti useammin.

Jos ei se perjantai käy, ni sitten on vielä lauantai. Minut viedään viikonloppuna kuulemma "jonneki messuille", mutta menopäivä riippuu kaikesta. Nou hätä. Eletään tilanteiden mukana ja kattellaan.
Toki nyt ne kortit on perjantaina hoidettava :)

Hyvää loppuviikkoa teiän suuntaan!

siru kirjoitti...

Täältä maalta, lomalta terveisiä.
Siis Pori mettäst. Tääl kaupas sytkäri makso YKS YHREKSÄ YHREKSÄ ja mua alko naurattaa... Siit alko mu lomani, ko kuuli kaupas oikeet puhet.
Mut pesukoneeseen... En tie miten olisin selvinnyt pienemmällä. Mul on semmonen 7kg:n, mutku pistän sinne yli180cm:sen jannun hiphop-hupparin, se on melkiist täys. Totuus on, et suurempi kone ei ole poistanut pyykkivuortani. Pyykkikopan pienuus enempi rassaa.

Tääl myö ny maataan ja kellotellaan mehtäläisenä tää viikko ja sit palataan ruatuun.
Hyvää syssympää sul!

Tinka kirjoitti...

Siru,
terveisiä sinne Poriin! Onnekas...

En muista oman koneeni kilomäärää, mutta pieni se on. Siis se aukko, rumputila, vai mikä lie. Ei paljon vedä pyykkiä.
Meillon pyykkikaappi, jossa on kolmisen koria; helpottaa lajittelua, mutta omat hankaluutensa siinäki :] Ennen pärjäsin -korilla, eikä mitään ongelmaa.

Syksyä myös!