26.10.2007

Rakennustyömaa

Näinköhän tästä kirjoittamisesta mitään tulee, kun pohjalla on lääkkeitä ja viimeisimpänä, vaan ei viimeisenä (iltalääke on vielä ottamatta), kolmiolääke. Elämäni ensimmäinen panacod. Otin sen joku aika sitten ja nyt tuntuu, että vaikutus iskee päälle. No, en anna tuon tärinän haitata.

Minun piti olla ihan jossain muualla tämä ilta, kuin tässä koneella kädet vapisten, mutta kun ne suunnitelmat muuttuivat. Toivottavasti Vintillä on hauskaa ja hän kertoo kaiken oleellisen illan kulusta. Vink vink.

Olin tänään muutaman tunnin töissä, kunnes kohtasin jälleen kerran hammaslääkärin. Nyt oli vuorossa viisaudenhampaan poisto. Leikkaus. Olo oli, kuin olisin ollut rakennustyömaalla, kun ensin valmisteltiin, sitten sahattiin, porattiin ja piikattiin. Kaikki se suussa. Loppujen lopuksi tuli tikit ja lääkekuuri. Eikä se todellakaan ollut niin paha operaatio, kuin annoin itselleni kertoa.

En tiedä, miksi en osaa kammoksua tai pitää hammaslääkärikäyntiä ollenkaan pahana. Poraaminen seinään on pahempaa ja hermoon ja korviin ottavaa, kuin hampaaseen. Puudutus nyt vähän nippaisee, mutta se kuuluu asiaan. Edes minä en anna tehdä mitään ilman puudutusta. Pahinta tuossa oli taas se laskunmaksu. Se kirpaisi, vaikka visaa vingutinkin, mutta kun ei kykene muuhunkaan tässä vaiheessa kuuta. Kallista lystiä, mutta voi voi. Lekuri ja apulaisensa olivat kyllä niin mukavia ja asiansa osaavia, että saavat kyllä repiä tuon kolmannenkin aikanaan pois.

Livahdin apteekin kautta kotiin potemaan ja poden edelleen. Turvotusta riittää sen verran, että sen tuntee ja huomaa - mutta onni on kylmä kauratyyny. Ja uni. Taitaa olla parasta mennä pötkölleen. Tässä tärinässä on vähän hankala käyttää näppistä.

4 kommenttia:

Lisbetti kirjoitti...

Toivottavasti olo siitä unien myötä paranee.
Hammaslääkärissä käynti on kallista! Itseltäni meni varmaankin noin 700 euroa kaikkiaan, kun kävin keväästä syksyyn siellä. Varsinkin juurihoidot olivat tosi kalliita..

Anonyymi kirjoitti...

Arvaa mitä. Mie kun tulin toissailtana töistä, niin mies oli kovin hiljaa. Ennen nukkumaanmenoa rupesin ihmettelemään hiljasuutta ja kun huomasin toisella jääpalan suussa ja leuan paisuneena kysyin syytä. Oli kuulemma hammas kipeä. "vähän" ja lääkäriin ei mene. Pari tuntia myöhemmin iso mies itki ja rukoili kyytiä "ihansamamihinlääkäriin". Annoin PANAKOOMAA ja käskin rauhoittua. Lääkäripelko ukolla melkoisen kova. Seuraavana aamuna särkypolille ja hammas pois. Nyt on rauha maassa ja kyyneleet kuivattu.

Rutistus siulle ystävä.

-Annalinda-

Tinka kirjoitti...

Lisbetti,
kyä tää tästä, kunhan ei valita.
Nuita juurihoitoja en olekaan vielä kokenu, ehkä hyvä niin, koska kallista taitaa olla sekin. Huh.
Mutta pääasia, että suu ja hampaat olis kunnossa, eikö..

Annalinda,
voin melkein kuvitella tilanteen, mikä teillä, miehelläs on ollu päällä :/ Auts. Jääpala ei enää siinä vaiheessa paljoa auta, ei.
Mutta onneksi meni lääkäriin! Ei se iso mieskään kaikkea tarvi kestää :)

Panakooma on kyllä vihon viiminen lääke!

Ruttaanpa takasin! :)
Ja spostin päässä sitä ollaan, jos napututtaa, kyl sie tiiät.

Anonyymi kirjoitti...

Joo kyl mie tiijän.

-Annalinda-