19.10.2007

Valoa kellarin pimeyteen

Tämän päiväisen alapäärääkin jälkeen päätin mennä saapas-ostoksille, kuten aikuiset ihmiset konsanaan. Siinä samalla nautiskelin lomastani. Olen jo pitempään (muutaman päivän) havitellut jonkinlaisia saappaita, kenties syksyksi, jopa talveksi. Värillä ei ole väliä, kunhan ne olisivat mustat. Korkoa sillä tavalla sopivasti.

En jaksanut kiertää kolmea kauppaa enempää, kun totesin tehtävän aika mahdottomaksi. Sen lisäksi, että hiki tuli siinä kävellessä edes takaisin (ilman heilahdusmittaria tosin), myös olotila ronkkimisen jälkeen oli vähän hiinä ja hiinä. Entisiin kertoihin verrattuna nyt oli vähän epämukava kokemus. Kivuliaampikin homma tuo olisi voinut olla, mutta olen ollut myös kivuttomissa ja lähes miellyttävissä tilanteissa. Liukuhihnahommaa tuomoset joukkotarkastukset, niin sen tietää. Mutta nyt sitten odotellaan, mitä papereissa lukee, jahka tulevat viikkojen päästä.

Niitä saappaita siis katselin sillä silmällä. Kriittisellä. Hinta tuli tällä kertaa kakkosena. Kun olisi nyt edes löytynyt saappaat, eikä suksia. Ihmeellisen mallisia nykyajan kengät! Näyttää meinaan tällasella 159 senttisellä aika kauheilta 36 - 37 numeron kengät, joissa on sitä pituutta muuallakin kuin varressa. Niihinhän kompastuu alta aikayksikön, koron korkoisuudesta huolimatta. Juuei, jäi kengät tältä päivältä ostamatta, mutta löysin paljon muuta ja parempaa.


Heräteostos nro 1.
Etsin vähän toisenlaisia pöytälamppuja, mutta
tämän kun näin, en saanut näppejäni irti.Heräteostos nro 2.
Vaasi on miehen kesäinen tuliainen, mutta
olen saanut päähäni, että joku valohässäkkä täytyy saada.
Tuo olkoon ensimmäinen. Ja viimeinen, jos mieheltä kysytään.
Ei muuten kysytä.

Kuten jo sanottu, odotan joulua nyt vähän eri mielellä, mutta eihän tuolla ole jouluvalojen kanssa mitään tekemistä. Olen bongannut lähiön aamunpimeydessä jo muutamat oikeat jouluvalot, joten tiedän, mistä puhun. Toisaalta, nythän on syksyn pimeimpiä aikoja, niin kuka estää laittamasta vaikka sitä kynttelikköä ikkunalleen, jos tykkää tunnelmavaloista. Kansalaisrohkeutta se vaan on. Jos jouluvalot palavat vielä huhtikuussa, se on kaikkea muuta.

Ei kommentteja: