4.10.2008

Lupsakka puustilauantai

Piti mennä aamusella ostamaan uusia valokuva-albumeja, mutta tulinkin kotiin pienen bonsaipuun kanssa. Huolestuisin, ellei sekin olisi ollut ennestään jo ostoslistalla ainakin ajatustasolla. Huomasin unohduksen siinä vaiheessa, kun olin kotona ja näin valokuvakasat keittiön pöydällä odottamassa lopullista arkistointia. Maanantaina uusi reissu paremmin eväin.

Ja paremmin laukuin.

Ostin muutama kuukausi sitten viimeinkin sen uuden kauppalaukun, kun vanha hajosi käsiin ja ajattelin olla hyväntekijä ja edes jollakin tavalla osallistua. Tyytyväisenä kannoin ostokseni kaupasta kotiin, kun olin kerrankin löytänyt mieleisen laukun. Kantokahvatkin suht sopivan pituiset näille käsille.

Kuva tuolta

Pettymys oli suuri, kun eilen huomasin, että pohjasta paistaa päivänvalo läpi eli siellä on ihan selvä reikä ja muitakin hiukineita paikkoja siellä näytti olevan. Ei sillä enää kyllä mitään raskasta kanneta, eikä varsinkaan lähikaupan maitoja. Mainostavat sivuillaan, että kestävä ja kevyt polypropylene-kassi on ekologinen ratkaisu kertakäyttökassien tilalle. Kevyt se kyllä on, mutta maitolaukuksi turhan heikko. Kohta sillä ei kanna kuin sanomalehtiä paperinkeräykseen. Nimimerkillä Kokemusta on.

Tänään on kuulemma korvapuustipäivä. Boikotoin boikotteja (ellen koe itse niitä aiheellisiksi, MOT), mutta puustit paistoin kyllä. Nyt voisikin olla iltakahvin aika.

Lisäys ihan syystäkin:

Anne muistutti/mainitsi tuolla kommenttiloorassa, että tänään on myös Eläinten päivä! Niinpä tietysti. Minä elukattomana ja huonosti muistavana ihmettelin tänään vaan, miksi päivämäärä 4.10. kuulostaa niin tutulle.

4 kommenttia:

-Anne- kirjoitti...

Minäkin ostin tuollaisen kassin jokin aika sitten. Harmi jos se menee niin helposti rikki - en ole itse vielä kannellut siinä mitään niin painavaa.

Tänään on ollut vallan kiva teemapäivä: sekä korvapuustipäivä että eläinten päivä. Kaksi asiaa, joista pidän.

Tinka kirjoitti...

Anne,
hyvä kun muistutit tuosta eläinten päivästä! Jäi varjoon koko juttu, mutta äkkiäkös se oli korjattu.

Yllätyin kyllä, ettei samanen laukku kestäny ihan siinä hommassa, mihin kuvittelin sen sopivan. Ettei tule ostettua muovipussia kaupasta. No, ehkä se on tarkoitettu vähän pehmeämmille ja kevyemmille tuotteille. Mutta yhtälailla kahvipaketti ja jauhopussit painaa ja tekee reiän, jos on tehdäkseen.

natina kirjoitti...

Marimekolla taitaa olla mallistossaan kauppakassi, joka kestää. Tai meillä on ainakin edelleen käytössä toistakymmentä vuotta vanha sellainen..

Tinka kirjoitti...

Natina,
kyllä mie niitäki kattelin sillon aikoinaan, mutta "lisälaukuksi" turhan tyyris tämmöselle tyllerölle.
Varsinainen "maitolaukku" meiltä kyllä löytyy, mutta harvoin ne kaikki ostokset siihen mahtuu, joten varalaukku on hyvä olla olemassa.