10.12.2006

Hervanta mielessäin!

Meni aamukahvin ryystäminen melkein harakoille, kun Aamulehden Su|Asiat -liitteestä luin rivit;

"Tutkimukset todistavat naisten olevan miehiä parempia pomoja...
Visiointikykyinen, luovasti ongelmia ratkova, rohkaiseva ja oikeudenmukainen, vastuunsa tunteva ja kantava ammattilainen - mutta nainen..."
Mikähän tutkimus ja minkälaisissa työpaikoissa, minkälaisia naisia ja miehiä on tutkittu, kysyn vaan. Omakohtaiset kokemukseni on pääasiassa naispomoista, joten kunnon vertailukohtaa ei ole, mutta kun on se Kokemus ja MuTu. Minusta tuntuu, että monikin asia olisi ollut vuosien aikana paremmin tai ainakin toisinaan toiminut paremmin, jos pomona olisi ollut mies. Voin kyllä erehtyäkin.

Toisaalta, mitä väliä sillä oikeasti on, onko mies vai nainen, kunhan työnsä hoitaisi reilusti ja hyvin. Sehän nyt on selvä!

Viime aikaiset tapahtumat työrintamalla ovat hyvä esimerkki ei-niin-hyvästä esimiehestä, naisesta. Visiointikykyä ehkä löytyy, mutta millä ja kenen kustannuksella? Ongelmia ratkotaan todella luovasti. Just. Rohkaiseva? No, juuei. Oikeudenmukainen on tässä tapauksessa niin monimerkityksellinen sana. Vastuu - se on helppo siirtää toisten kannettavaksi. Mikään noista yllälainatuista ei päde omaan esimieheen ja taidan olla rehellisesti sanoen enemmän, kuin pettynyt. En ole tosin ainut, joka on todennut, että se todellinen luonne on tullut / tulossa vasta esiin. Sitäkö se teettää, kun haalitaan liian isot saappaat, eikä meinata pystyssä pysyä.
***

Epätoivoako on havaittavissa myös siinä, että asunnonhakua on tänä aamuna laajennettu myös Hervantaan. Mihinkä tämä vielä johtaakaan. Ensimmäinen työpaikkani täällä oli Hervannassa, vaikka kuinka yritin vältellä. Ehkä se on vaan kohtalon sanelema juttu ja me kuuluttaisiinkin sinne. Tiedä, miten onnellinen ja helppo elämä siellä olisi. Sehän on niin kuin pieni kaupunki. Kaikki on lähellä, hyvät kulkuyhteydet, mielenkiintoinen ja rikas ihmisvilinä.

Auts. Onneksi huomenna pääsee taas sorvin ääreen, niin ei ehdi ajatella moisia hapatuksia.

4 kommenttia:

vintti kirjoitti...

Tinka. Koti on siellä missä sydän.

Sydän siellä, missä tuo missä tuo mies- sinun kanssasi.
Koti on neljä seinää- se, mitä seinien sisällä on- ratkaisee, ei seinien fyysinen sijainti.

Ja, mun on helppo ja näppärä tulla kylään, jos ootte Hervannassa :-)

Mutta oikeasti. Samaa pohdin minä. Paikkaa- sijaintia-etäisyyttä.
Etäisyyttä mistä?

Tämä on selkeä mutu- juttu, ja järki on siinä vain pienessä roolissa.

Tuen ja kannustan, ja lupaan pakata ja kantaa :-D

Tinka kirjoitti...

Vintti,
koti jos mikä on minusta MuTu-juttu.. ja vaakakupeissa on niin paljon. Hinta ennen kaikkea. Täytyy olla realisti, kun ei olla mitään lottovoittajia.
Eikähän se Hervanta loppujen lopuksi pahin paikka ole; pahempiaki olen nähny :) ja tuolla sentään on Posti ja linkkarit kulkee.

Taas tultu siihen, ettei ikinä pitäs sanoa "ei koskaan".

"Koti on neljä seinää- se, mitä seinien sisällä on- ratkaisee, ei seinien fyysinen sijainti."
Tuosta olen vähän eri mieltä; kyllä se mulla/meillä merkittee myös, mitä ikkunasta näkyy, mitä niitten seinien läpi kuuluu ja mitä tapahtuu, kun menee ovesta ulos. Se, mitä me toivottas asunnolta/talolta, ei onnistu näillä tuloilla :)
Haaveet kaatuu aina jossain vaiheessa, mutta pitäs muistaa myös olla tyytyväinen nykytilanteeseen; on sentään katto pään päällä.

Mutta -- nämä on näitä iänikusia haaveita, eikä irti pääse. Aina haluaa jotain, mitä ei ole. Höh.

vintti kirjoitti...

''"Koti on neljä seinää- se, mitä seinien sisällä on- ratkaisee, ei seinien fyysinen sijainti."

Pieni kärjistys, toki- sillä pointti on se kuitenkin, että ne onnelliseksi tekevät elementit löytyvät aina seinien sisältä.

Kimurantti juttu silti, sillä onhan niin, etttä enemmän kuin mainiosti ymmärrän oman pointtisi, ja se- mitä tarkoitat tuolla muulla.

Minua on lykästänyt naapureitteni kanssa paljon paremmin..

Tästä jatketaan, ja annetaan hinnan olla hidaste- ei kokonaisuudessaan este.
KOmppaan.

Tinka kirjoitti...

Vintti,
tämon kivaa, kun oikeasti ymmärretään, mitä toinen tarkottaa, vaikka väännetäänki välillä sitä rautalankaa :D
Mutta kun mie oon tämmönen pilkunkeittäjä.
Ja kuten tiät; teän ja meän naapureissa on eroja. Kaikki lähtee jo oikeastaan siitä pienestä erosta.

Toinen on se, että kun tämä on vuokra-asunto, niin mulla se jarruttaa näitä muutostöitä. Tiän, että kaikkia se ei hidasta ;D

Tuo on hyvä; hinta on vaan hidaste, ei este.
Ja ainahan on Pirkkala ja Kangasala.

Teilläki taitaa sataa koko ajan ja joka päivä :) On tää kans...