21.2.2007

Känkkäränkän paremmat käsipuolet

Hätkähdin ja hörähtelin töissä tänään monestakin syystä, mutta yksi syy niille oli kämmenselät. Siinä naputellessani kaikessa rauhassa huomasin välillä vilkuilevani vanhan naisen käsiä. Ihan omat kädet siinä tekivät työtä käskettyä, mutta pakkanen ja kuivuus ovat tehneet oman osansa. Kyä on nätit ja niin karheat, että! Turha kai mainita, että tästä huushollista ei löydy tähän hätään käsirasvaa. Huomenna taas hyvä syy painella ruokatunnilla ulos asti ja piipahtaa ostoksilla.

Kummasti se piristää, kun käy happihyppelyllä kesken päivää. Pääsee vähäksi aikaa pois siitä hulinasta, mennäkseen toisenlaiseen hälinään ja mummojen tuupittavaksi. Muutaman kerran olen meinannut kilahtaa kaupan tädin puolesta, kun asiakkaakseen on sattunut viheliäisen kiukkuinen mummo. Joillekin kun mikään ei ole hyvä, vaikka kuinka hyvin palveltaisiin. Eivätkä ne aina ole edes mummoja, nuoremmissakin löytyy, mutta sukupuoli on sama. Olen koittanut pitää mielessä, ettei minusta vanhemmiten tulisi tämän pahempaa känkkäränkkää. Toki huonoja päiviä saa tulla ja tuleehan niitä, mutta etten purkaisi niitä sivullisiin, kaupankassoihin tai ohikulkijoihin. Jotkut käytöstavat ja vieraskoreus olisi hyvä säilyttää vielä monta vuotta.

Alkaa pikkuhiljaa ottaa päähän kuunnella töissä muutamien valituksia kylmästä ilmasta, että hui hui, kun ei millään tarkene ja on niin kylmä, että naama jäätyy ja milloin mikäkin paikka. Pukisivat kunnolla vaatteita päälle, sillä siitä pääsee. Kuka käskee heilua samoissa tamineissa, kuin elokuun 15. Tai ehkä se on sitä small talkia, jota en vaan maalaisena ja pakkasiin tottuneena ymmärrä. "Hauskimpia" tapauksia ovat turkiksia käyttävät rouvat, jotka päät puolijäätyneinä kulkevat tuolla kaupungilla ja valittavat kylmyyttä. Kannattaisikohan suojata myös se yläpää?

Vaikkei lauhtumisen merkkejä vielä ole, niin omaa olotilaa helpottaa vähän se, että pieni lomantynkä häämöttää jo ainakin omassa kalenterissa ympyröityinä päivinä. Anomus on vain allekirjoitusta vaille valmis. Se, joka sen evää, saa tuntea punana korvissaan!

6 kommenttia:

vintti kirjoitti...

Hengissä ollaan,vaikkei mitään kuulu.
Aiheeseen kulttuuri on ollut hankala tarttua,kun päiväkirja- eikun kalenteri on niin liikkuva- epämääräinen itse asiassa.

Tai sitten se olen vaan minä.
Argh.

Mutta yritän.

Jaksa sinä. Lomantynkä. Ihanaa. Saat vihdoin oikeasti huilata ja olla tekemättä muuta kuin kotona pyörimistä ja omaa olemista. Tekee siulle hyvää.
Mutta on siihen vielä aikaa..

natina kirjoitti...

Turkkimummoista tulikin mieleen ne muutamat näkemäni vanhemmat tädit, jotka sitkeästi verhoavat kinttunsa sukkahousuihin (tuhannen denierin, mutta kuitenkin) näin talvisäällä. Ja ne karvalakkimiehet, joiden korvat jäätyvät mutta päälaki ei.
Itse en isommin tohdi palella.

Ja näin jälkijunassa, onnea uuteen kotiin!

tinka kirjoitti...

Vintti,
älähän hättäile.. toisin sanoen huolestu, kyllä mie ymmärrän, sen verran kumminki lukenu kuulumisia taas, vaikka kommentointivire onki jäässä. Ne on nämä pakkaset... ja oma laiskuus.

Tein jo omat johtopäätökseni siitä kultturellista ja hiljaisuudesta ja tulin iteki siihen tulokseen, että vähän turhan kiire kevät.
Jospa siirretään se tuonnemmaksi, kyllähän niitä tulee muitaki juttuja ja parempina ajankohtina.
Sulla on nyt tärkeämpiäki hommia kevättä kohen.

Lomantynkä; mikä ihana sana :D

Jaksanhan mie, mutta koita sieki.

Natina,
sinäkin siellä :)
Käyn joka ehtoo lukemassa, vaikken ookaan höpötelly aikoihin. Ihan vaan mainitakseni, ettet luule omiasi.

Karvalakkihemmot - nehän melkein unohdin, mutta totta naputit.
Mulla oli lapsena karvalakki, joka suojasi koko hela pään. Pyöreä ja valkea pörröinen.
Kun kasvoin isommaksi, jäi karvalakki ja tuli korvatulehdukset. Purkanjauhanta lopetti tulehduskierteen. MOT.

Kiitos, täällä on mukavaa asua. Ei kuulu pahemmin pelottavia eikä muitakaan ääniä. Varsinkaan ovikelloa ei rimputeta alvariinsa.

Satu kirjoitti...

Kesällä ne samat hemmot uikuttaa sitten siitä kuinka on kuuuuuma ja aurinko paistaa ihan liian kanssa. Tai sitten sataa aivan liikaa vettä ja koskaan ei paista aurinko... Se on valittajakansan luonne, joka siinä puhuu. Tuosta tavasta olen yrittänyt kaikin keinoin päästä eroon. Enpä omista mittareita joten mua ei estä pakkanen menemästä pihalle. :)

Siru kirjoitti...

Rohtunein käsin täällä kans kans kans
Mulle nauraa jo oppilaatkin, kun puen kaksi villapaitaa takin alle :)

Ja ne sukkahousu-mummot pitävät niitä samoja sukkahousuja helteellä :D

Eilistäin pitkästi jorisin, mutta huh hei sen veijo vei :(
Mullapa alkoi 5pvän LOMA!!!
Eihän käy kateeks, eihä...
Lämmenloma kohta alkamassa. Runneri lomailee muualla. Taidetaan pysytellä vällyjen alla, ku on NIIIN kylmäkin ;)

Mukavaa viikonloppua!

Tinka kirjoitti...

Satu,
enpä malta oottaa, että tulee ne kesähelteet ja ikkunoista paahtaa ja ruokatunnit on hikisiä pyrähdyksiä kaupungilla :) Ennen sitä toki kevään loskakelit.

Mieki paljosta valitan, mutta mitä kannattaa säästä mussuttaa?? Ei ole meistä kiinni se - ainakaan noin niinko valinta-mielessä, että kaikille passais.

Siru,
montakos lomapäivää ENÄÄ on jäljellä?

Ei vais, taidan olla vaan kade, lomas oot ansainnu, joten nauti vaikka sitten siellä vällyjen alla. Akkuja täytyy välillä ladata. Ja rohtuneita käsiä ja huulia parannella :)