26.7.2007

Keittiöstä kuului tuf tuf tuf

Piti keittää iltakahvit, mutta mitä teki kahvinkeitin. Porisi pari minuuttia ja korahteli ja tusautteli äänekkäästi kolme kertaa - ja se oli siinä. Heippa! Veden tippuminen loppui siihen paikkaan. Mikä lie kahvinkeittimien joukkokuolema nyt on menossa, koska eilen oli työkaverilta mennyt keitin rikki.

Sattumaako on myös se, että just eilen katsoin jostain mainoksesta uutta keitintä, mutta samaan hengenvetoon totesin, että niin kauan kun vanha toimii, uutta ei osteta. Tänään sitten piti käydä kaupassa, että sai iltakahvit - ja vallankin huomisaamuna. Hyvää tuli. Ja mies sai pitkään haluamansa keittimen.

Sitten viime merkintöjen...

  • Sain (viimeinkin) vastauksen reklamaatiooni ja lupasivat lähettää valokuvista uuden laskun. Sitä odotellessa.
  • Vessapaperitehtaalla on ollut yhtä hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Vaan eipä haittaa, kun on muitakin merkkejä, joilla pyyhkii hyvin.
  • Palapeli edistyy hitaasti, mutta varmasti. Pahin on nyt edessä, mutta eiköhän Vanha pariskunta ole vielä ennen joulua keittiön seinällä.
  • Työkaverin kohtalo liikuttaa, suututtaa, surettaa, ihmetyttää, pelottaa. Tunteita laidasta laitaan. Kun kaikki ei todellakaan ole eikä mene hyvin, eikä sanoja ole.
  • Lähisukulaisen sairaalareissu ei tullut yllätyksenä, mutta silti se säikäytti. Ja muistutti taas siitä, miten kaikki voi olla yhtäkkiä ohi.
  • Sain tänään luontokirjan. Alkaa olla kohta nimet monille kukille ja perhosille, kaloille ja ötököille. Ei se oppi ojaan kaada näin vanhaakaan.

6 kommenttia:

Sukulaissielu kirjoitti...

Äiti havittelee samanmoisesta keittimestä ja tuumasi aivan samoin... ei osteta uutta ennen kuin vanha särkyy... vielä pelaa. Se keitin ei anna periksi ;D Mutta olen kuullut, että hyvät kahvit keittää tuo... ja olenhan minä maistanut. Kuumaa kahvia.

Jaksamista töihin ja tuohon sukulaisjuttuun.

Tuota luontokirjaa minäkin olen miettinyt. On ala-asteen aikaiset opit pikkasen ruosteessa. Ei tekis yhtää pahaa ostaa itse kyseistä opusta. Saako kysyä minkä merkkisen kirjan ostit/sait?

Tinka kirjoitti...

SS,
hyvää kahvia tulee ja vielä parempaa, kunhan opetellaan keittämään. Aika vahvaa on tullu tähän asti; pitänee vähentää meille sopivaksi.

Ja kuumaa - sitä se kyllä on! Maidolla jatkettunakin.

Kiitos, samoin -- työrintamalla on taas vilkastunu. Tietää, mitä tekee päivät.
Sukulainen taitaa olla kunnossa paremmassa.

Siitä luontokirjasta laitoin sulle linkin spostiin. Katotaas, tuleeko se mutkien kautta perille.
Nimi on Kotimaan luonto. Tarpeeksi kattava teos mulle :) Suosittelen.
Makso alle kympin kirjakerhosta. En voinu jättää ostamatta.

siru kirjoitti...

No nyt en kerinny pannukeskusteluun ajoissa. Olisin ehdottomasti suositellut perkolaattoria. Sillä saa maailman parhaat kahvit!(mun makuun tietes)Silti sun päätäs mikään olis kääntäny...

Poris taaperrettiin krääsäkatua ees taas eikä rahaa kulunu ku pariin järjettömän kalliiseen oluseen.
Käytiin kuuntelemassa von Hertzen brotherseja ja siitä kyl tykkäsin. Lopun aikaa sit vaan luin ja luin ja luin... Eikä oo ollenkaan varma olo meniks se tentti läpi.
Ens viikol alkaa taas totaaliperskulutus =)
Terassit jääny käymättä. Vieläköhän tulis keliä?

tinka kirjoitti...

Siru,
hyvin ehdit - en olis kumminkaan kääntyny perkiksen puoleen, en! Hui kauhistus! Liikaa muistoja entisestä elämästä ja entisestä työpaikasta ja sen kahvitauoista.
Enkä kyllä muutenkaan tykkää sen mallista :P Mutta hyvää kahvia voi tulla, en kiellä.

Samahan se on millä keittää, mutta molen vähän nirso keittimen mallin suhteen ;) Vaikkakin se perkis onki hopea...

Joku lupailee, että elokuussa olis vielä terassikelejä, joten toivoa on. Kahtellaan ja kuulostellaan - nyt ainaki näyttää taas kaikkea muuta tuo ilma olevan. Vilu.

Lukuintoa sulta ei ainakaan puutu, se on hyvä se.

Hallatar kirjoitti...

Niinpäs. On kohtalon ivaa, että se laite hajoaa, joka on tärkein.
Toivottavasti löytyy korvaava vekotin tilalle.

Tinka kirjoitti...

Hallatar,
niinhän se on, mutta tosipaikan tullen - tulen kyllä toimeen ilman kahvinkeitintä (aina voi keittää vettä ja juoda teetä ja juoda töissä tai "ulkona" tsaffit), mutta jääkaapin tai pakastimen rikkouduttua olisin oikeasti suu mutrulla ja helisemässä.

Korvaava tuote löytyi jo, kuten tuossa kirjuutin.