29.7.2007

Valokuvista sen näkee

Olen puoli-iltaa etsinyt ja penkonut vanhoja valokuvia, teettänyt netin kautta uusia (omia ja toisen ottamia) ja suunnitellut erilaisia kuvakollaaseja. Valikoima ei ole häävi, kun on kyse omista valokuvista, mutta jotain tänne seinille on taas saatava. Syksy tulee ja sisustusinnostus pahenee entisestään. Jotexin lehtikin tuli sopivaan saumaan.

Penkoessani omia ja miehen albumeita ja tavaroita tuli vastaan lapsuuskuvia, joille pitäisi myös tehdä jotain. Ihme nostalgiapläjäys iski tuossa sohvalla istuessa. On myös monta albumillista kuvia, jotka pitäisi siirtää toisenlaisiin kansiin; ei ne 80-luvun kansiot enää toimi. Eivät toimineet enää 90-luvullakaan, mutta olen siirtänyt sitä vaihtourakkaa vuodesta toiseen. Jos nyt tänä syksynä saisin järjestettyä.

Löysin myös valokuvan, jossa mies on isoveljensä kanssa. Kuva on otettu valokuvaamossa samana vuonna, jolloin olen syntynyt. Minua ei koskaan pienenä viety kuvaamoon asti, mutta vanhemmat ottivat muuten vain kuvia. Ei paljon, mutta sen verran, että minustakin on dokumenttia vaippaikäisestä ja -äkäisestä asti. Vuodelta -78 tuli vastaan kuvat, joissa olen vuoroin äitin, vuoroin isin kanssa, oltiin pyöräretkellä. Oletan, että se on isi, vaikkei kuvassa päätä näykään. Äiti on ollut aina haka ottamaan kuvia.

Tämä päivä on mennyt kyllä vauhdilla. Puolenpäivän aikaan piti lähtemäni kaupungille muka ostoksille, mutta vettä tuli sen verran reippaasti, että tarjosin miehelle kyytiä Ideaparkiin. Uskalsi lähteä mukaan. Siellä kuluikin yllättävän paljon aikaa ja rahaa, kun olin sillä päällä. Takaisin tullessa poikettiin vielä kaupungilla syömässä ja ostamassa pari musiikki- ja elokuvatallennetta.

Tämän viikonlopun ravinteilla luulisi jaksavan taas alkavan työviikon. Sataa taikka paistaa!

4 kommenttia:

vintti kirjoitti...

Mitä musiikkia?
Mitä elokuvia?

Pitäähän miun tietää :-)

Tuo kollaasi on maino juttu. Mie haluaisin opetella tekemään koneella jotain ihanoikeaa, ja tekemään niistä ISOJa kollaaseja, koska pikseleitä ja muita piisaa, vaikka venyttäisi olohuoneen seinälle.
Pitäiskö meidän mennä kurssille? Tai jotain kivaa keksiä, kun syksy on muuten niinjukran pitkä j apimiä.

Sukulaissielu kirjoitti...

Kotona isä on antanut ukaasin, että minun pitäisi ottaa valokuvista ne kaikkein rakkaimmat ja laittaa kirjoihin ja kansiin ja loput kuulemma poltetaan, kun pyörivät laatikon pohjalla irallaan. Onneksi vielä ovat saaneet olla rauhassa laatikossaan. Minä kun en antaisi hukata yhtäkään niistä.

Kuulostaa ihanalta viikonlopulta; juuri sellaiselta täydelliseltä. Rentoa oloa, ei tiskejä kun käy ulkona syömässä ja musiikki ja leffat odottamassa, jos sattuu tulemaan paha viikko.

Tinka kirjoitti...

Vintti,
muutamia kokoelmia, joita mies hamusi, mie hihkuin mm. Abbasta :]
Valkoinen kaupunki tarttu aleläjästä - ja uusin Vares vuokrattiin; tykkäsin kyllä.

Onkohan se "kollaasi" vähän väärä sana, kun tarkotan niitä valokuvajuttuja, hmmm. Varmaan. Mutta siis semmonen kehysjuttu, mihin menee useampi kuva. Tarttee täällä olla muutakin, kuin palapelejä seinillä, heh.
Mutta kattoo nyt, mitä niistä kuvista tulee ja mitä teen.

Miten niin pitkä ja pimeä syksy :D Sehän on just parasta aikaa koko vuodesta, tykkään mie. Oikein odotan jo.

Kohta muuten voi sataa - tai sataa kumminki silloin, kun tästä lähden. Päikkärit on otettu, joten enköhän jaksa valvoa muutaman tiiman.
Jänskättää. :D

Sukulaissielu,
täytyy varmaan muistuttaa meän porukoita, etteivät hukkaa yhtään albumia/kuvia, mitä heillä on :) Kiitos muistutuksesta.

Juu, oli kyllä ihan mukava vkl. Viimiset kuukaudet neki on tuntunu "vapailta viikonlopuilta", ko on päivät töissä. Ja kun ei sitä lomaa ole, kuin vasta joskus..

Hieno homma, että kirjavinkki tuli spostitse perille ;)

Sukulaissielu kirjoitti...

Tinka: Kirjavinkki tuli hyvin perille. Taidan käydä tarkistamassa tilanteen viikonloppuna, jos vaikka sattuis oleen hyllyssä. Alkais kukat ja kasvit, ötökät ja linnut olla ojennuksessa.

Juu ja ehdottomasti kannattaa muistuttaa vanhempia, että eivät heitä kuvia pois... mun varmaan pitää ottaa joku viikonloppu hommaksi se kuvien pelastus.