10.12.2008

Virtapiiririkkoja

Minusta tulee isona varmaan virtapiiririkkoja. Niin monta kertaa olen lukenut väärin yhden työpaikkailmoituksen, että kai sillä nyt joku merkitys on. Ala on kyllä kaukana omasta, että voi olla, että haaveeksi jää edes kokeilla.

Oman alan hommista löytyy turhan usein pelkkiä harjoittelijan paikkoja ja sekös riepoo. Kirjoitan "pelkkiä" siksi, että nyt tässä tilanteessa ja iässä kaipaisin palkkatyötä, enkä ihan helpolla enää tee ilmaiseksi. Niin, ja eihän se ilmaista ole, jos joiltakuilta kysyy. Saahan siitä sen kokemuksen ja päivärahan lisäksi +8 euroa päivässä. Kannattavaako? Kysyn vaan. Kyllä sitäkin on tullut tehtyä useammassakin työpaikassa, että tiedän, mistä puhun. Hyväksikäyttö sai loppua muutama vuosi sitten. Arvostan sen verran omaa työpanostani ja tiedän tekeväni hommia sen palkan eteen, joten toivon edes pientä vastaantuloa myös työnantajan suunnalta.

Työnantajilta pitäisi kieltää kaiken maailman työllistämistuet ja (puoli-) ilmaisen työvoiman käyttö, niin johan alkaisi löytyä oikeita työpaikkoja, koska tarvetta näköjään tekijöille vielä on. Eivät ne kaikki firmat laita väkeään pois, vaikka surullisen monta uutista on taas aiheesta kuulunutkin. Monikaan ei vaan halua (pystymisestä tuskin on aina kyse) maksaa palkkaa, kun on niitä toisiakin kanavia hankkia työntekijät. Valitettavasti. Työntekijän ja työttömän kannalta, ei tietenkään sen työpaikan ja työnantajan. Hehän kuvittelevat tekevänsä karhunpalveluksen antamalla työharjoittelupaikan - onhan se edes jotain tekemistä työttömän arkeen.

Juu, ei kiitos. Mieluummin jatkan hakua ja elättelen toivoa, että kyllä se arska taas tunkee naamansa risukasaan ja asiat muuttuu. Ei tässä ensimmäistä kertaa työttömänä olla, ja aina näistä ajoista on selvitty. Jos ei hyvin, mutta jotenkin aina. Asiathan voisi olla huonomminkin.

Nyt nuuskin huoneilmaa ja suunnistan takaisin keittiöön. Tein tänään porkkana- ja lanttulaatikoita. Siirappi on kyllä hyvää, kun yksin syö.

Ei kommentteja: