8.12.2008

Lökäpöksyn diipadaapaa

Se tuskin on enää tässä vaiheessa mikään yllätys, kun totean kasvaneeni aikalailla tynnyrissä, noin niin kuin kuvainnollisesti. Toki kotikotikaupunkini on aina ollut aikaansa jäljessä, ainakin ennen vanhaan, mutta voiko sitä yksistään mm. siitä syyttää, että kuulin ja luin ensi kertaa glögitiivisteestä joulukuussa 2008. Löysin vahingossa sitten tänään yhden sellaisen ja pitihän se puteli ostaa. Nyt se on testattu ja hyväksi todettu. Paljon parempaa kuin terästetty versio, johon itsenäisyyspäivänä haksahdin.

Ostoslistalla on vielä legendaarinen vuosikalenteri, mutta tämän päiväinen kaupunkimatkailu peruuntui. Tai se kaatui omaan mahdottomuuteensa. Heräsin kyllä ajoissa, mutta jahkailtuani ja jumitettuani tässä koneella, kello kerkesi siihen pisteeseen, ettei enää kannattanut lähteä. Ruokatuntiaika keskustassa ei ole se paras mahdollinen ajoitus tässä mielen- ja elämäntilanteessa. Säästyipä taas linjurikortilla lataukset kun vaihtoehtoisesti kävelin tähän lähimaastoon kaupoille. Muutenkin tähtäilen joko aikaista aamua tai myöhäisempää iltapäivää; on vielä valokuvaamatta keskustan valokuviot ja paljon muuta. Ehkä sitten joulun tienoilla.

On meinaan päätetty, että kotikotiin ei jouluksi lähdetä. Pari puhelinkeskustelua aiheesta on käyty, mutta ihan yhteisymmärryksessä. Siitä syystä tämänkin joulun lahjaostoihin hupenee yllättävän vähän rahaa. Isommat joulumuistamiset kun kohdistuu meihin itseemme - ja ne tulisi hommattua ilman jouluakin. Ja kuka niitä nyt laskee joululahjabudjettiin. Musiikkia ja elokuvia on nyt siis tulossa, kunhan postipoika jaksaa vaan kulkea. Toivoa sopii, että omani saisin ainakin, tilasin nimittäin yhden vinyylin. Tunnearvoa sillä on jo nyt.

Sain tänään päätökseen yhden "pienen" projektin, jonka otin hoitaakseni (jossain kummassa mielenpuuskassani) taloyhtiön harteilta. Nimimerkillä Olen työtön, joten minullahan on aikaa. Jos olisin tiennyt tai ajatellut asiaa yhtään enemmän, mikä homma siinä on ja miten siinä saa rakon sormeen, olisin ehkä ollut hiljaa - ja nauttinut vaan työttömän iltapäivästä katsellen rauhassa Rock Finlandiaa nauhalta. Mutta hyvää hyvyyttään kun lupautuu kaikenlaiseen, niin tietää, ketä syyttää. Ja ei se nyt oikeasti niin paha tehtävä ollut, mutta helpommalla ja vähemmällä siivolla olisi päässyt, jos huoltoyhtiö olisi asian hoitanut. Kai se oli raha, joka ratkaisi ja tällä tavalla säästettiin muutama kymppi ja minä olen yhtä kokemusta rikkaampi.

Päivänasusta näin illan tunteina voinen mainita mm. villasukat ja saman väriset uudet lökäpöksyt, jotka tänään ostin ja jotka ei niin lökät ole, mutta kumminkin. Kuva olisi varmasti kiva yllätys, mutta täysin mahdoton.

4 kommenttia:

sea kirjoitti...

Mikä siinä onkin, että työtön, kotiäiti, sairas tai muuten kotona olevan aina kerkee ja jaksaa. Meinasin avautua oikein kunnolla pikkusiskolle tänään kun se oli kasilta ihan väsynyt eikä jaksanut pyykkejä hakea. Samaan aikaan herättiin, mutta minä tietysti kun vaan olen "maannut kotona".

Tinka kirjoitti...

Sea,
ehkä se avautuminen olisi kannattanut tehdä :) (eikä nyt yksistään tuon esimerkin takia).
Asutte kumminkin nyt samassa taloudessa, mutta sie nyt tuskin kuitenkaan mikään kotipalvelijatar olet siskollekaan.

Onhan se tosi, että työttömällä ehkä on aikaa, mutta sitä en sulata, että yleensä ne toitottajat "laiskottelevista kotona makaajista" on just työssäkäyviä.
Viimeksi just edelliset työkaverit, tai osa heistä. Hyvähän se on huudella ja arvostella työttömiä, kun ei ole vuosiin tarvinnut itte olla työttömänä, eivätkä tiedä, minkälaista tämä arki on. Ei oo kovin herkkua pitemmän päälle.
Ei tämä mitään LOMAA ole, koska lomalla voi ottaa aika rennosti - toisin kuin nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tuutko tänään kaupunkiin ostamaan kalenteria?
Ajattelin olla max. yhteen töissä- ja siitä hilpasta vaikka sinnepäin tahi jotain???

Sain pvän asiakkaan juuri kiinni ja varmistelin kuvioita, aikaisemmin en juuri uskaltanut mitään tarkempaan ilmota :-)

vintti

Tinka kirjoitti...

Vintti,
kalenterin ehtii hommata kyllä, mutta kiitos tämän iltapäivän ohjelmasta! :]