13.12.2008

Mie oon muistanu, mutta oleksie?

Vaihdoin muutama viikko sitten kotikoneelle (eh, aivan niin kuin muita koneita tässä enää olisi käytössä) kotisivuksi Yle.fi. Syystä, että kyllästyin edelliseen, joka on ollut varmaan viimeiset 8 vuotta, jos en pahasti liioittele. Nyt tuolta sivulta näkee kertalaakista kaiken, mitä pitää ja klikkailemalla vielä enemmän. Ne kun on ne tietyt aamurutiinit ja sivustot, mitkä pitää aina käydä läpi - ja osa jää vielä avoimeksi päivän ajalle. Sujuvaa työttömän arkea. Ahaa-elämyksen koin tässä yhtenä aamuna, kun hoksasin vahingossa, että pikalinkinkin voi tehdä tuohon osoiterivin alapuolella olevaan palkkiin. Termeistä viis!

Ylen sivustolta ihan ehdottomia helmiä on Areena ja Elävä arkisto. Siellä saisi kulumaan hyvin päivät, kun aina löytyy jotain uutta ja uusvanhaa. On paljon ohjelmia, mitä on unohtanut, mutta kun näkee pätkän, niin se on menoa se. Nostalgia-aalto vie mennessään. Toisinaan kuuntelen myös muutamaa kanavaa maakuntaradioista, kun Radio Rock alkaa tökkiä vastaan. Ennen vanhaan kuuntelin Nuorten Sävellahjaa ja Rock Radiota. Näin ne kanavat muuttuu.

Teema
on jäänyt turhan vähälle katsomiselle tässä huushollissa, mutta koko ajan enemmän ja paremmin seuraan senkin tarjontaa. Varsinkin vielä jatkuva 80-luvun muistelosarja on ollut aika mielenkiintoinen ja ainiin!-tunteita herättävä.

Takaisin tähän päivään.

Olen tainnut seikkailla liikaa netissä viime päivät, koska olen saanut aivan ihmeellisiä virikkeitä ja päähänpistoja. Oman osansa on kyllä tehnyt erilaiset lehdet, joita on ehtinyt nyt lukemaan ja katselemaan ihan eri tavalla, kuin töissä ollessa. Tänään tein elämäni ensimmäistä kertaa tätä liharuokaa. Muutenkin nuo kotikeittiön koekokkaukset on viime päivinä yllättäneet jopa minut. Ehkä tästä työttömyydestä on jotain hyötyäkin taas; jaksaa väkertää asioita aivan eri tavalla.

Tänään puhdistin (tosi) vanhoja palkintolusikoita (ei ne ainakaan minun ole ja mies ei tunnusta voittaneensa "niin hyviä sijoja") ja jotain haarukantapaisia hammastahnalla. Villi visioni on tehdä niistä jotain - tietäisin vain, mitä. Joskus syksyllä törmäsin kaupassa vitriinivalokuvakehyksiin ja nekös on jääneet tuonne mieleen kiusaamaan. Tekemällä se sitten näkyy, mitä niistä saa aikaiseksi, vai jäävätkö pelkiksi suunnitelmiksi. Kirpputorikierroskaan ei olisi pahitteeksi tässä jonain aamuna.

Ettei pelkkää kulua olisi tämä viikko ollut, niin jotain säästöäkin. Vaihdoin kännykkäni liittymätyypin toiseen. Selvisi netissä haahuillessani, että olen maksanut ties kuinka pitkään jo turhaan puolet isompaa kuukausimaksua, kun halvemmallakin pääsisi ja sentään sen saman, oman operaattorin kautta. Muutenkaan puhelinlaskut ei niin kamalan isoja ole (kolmenkympin molemmin puolin), mutta jo tuokin pieni säästö tuntuu tulevaisuudessa.

Mitäkö sitä seuraavaksi keksisi...

6 kommenttia:

sea kirjoitti...

Kotisivuksi saa myös monta sivua. Mulla on kaikki ne mitkä aamulla ekana haluan käydä läpi. Siinä palkissa on sitten muut tosi yleiset. Koti on google. :)

Annalinda kirjoitti...

Jopas sattui! Miekin tein eilen karjalanpaistia!

Tinka kirjoitti...

Sea,
"..Kotisivuksi saa myös monta sivua." -- nyt mie putosin kärryiltä, enkä hahmota :D

Annalinda,
olipas sattuma, tosiaan :D

Mutta arvaa mitä mie tein klo 4.46 - käänsin kylkeä. Voi sinua... :]

sea kirjoitti...

Sinne mihin merkkaat mikä sivu aukeaa kun avaat firefoxin (jos sulla on ie niin hyi hyi!) saa laittaa vaikka kymmenen sivua. Eli kun minä avaan uuden firefoxin se avaa lehtiöihin/tabeihin sen seitsemän sivua.

eng. tools -> options -> main -> startup -> home page Siihen laitat monta tahdot erottaen ne | viivalla. :)

Annalinda kirjoitti...

Mulla kävi köpelösti tuona yönä. Menin liian aikasin nukkumaan illalla ja neljältä heräsin sitten odottelemaan aamua ja töihin lähtöä! Olipahan toisaalta aikaa lueskella blogeja!

Mutta kyllä sie vaan olet tarkkasilmäinen :-)

Tinka kirjoitti...

Sea,
kiitti neuvosta - johan valkeni mulleki, kun menin ja testasin. Firefoxpa hyvinki on ;)

Ja tuli ihan |noone| mieleen nuista palkeista; mitähän hälleki kuuluu...

Mutta kyllä mulle riittää, että yks kotisivu aukeaa, loput availen sitte Ctrl+N:llä.

Annalinda,
no sehän selittääki :)
Mulla oli paha tapa vaan kääntää kylkeä ja sinnitellä unta sinne loppuun saakka, kellon soittoon, jos noin aikasten herää. Pelkään sitä, että sitten kun PITÄÄ lähteä, nukuttaakin niin maan mahottomasti.

Nojooh, mie nyt takerrun aina sivuseikkoihin ja rivien väleihin ja ja...