30.3.2009

Oikeus ja kohtuus

Taannoisesta kukkamultaoperaatiosta johtuen meillä eletään taas aikaa, jolloin pitää tarkistaa mennen tullen palatessa esim. kahvikuppi ja juomalasi, ennen kuin niihin mitään kaataa saati juo. On meinaan kukkakärpäsiä siihen malliin liikenteessä, että heikompaa voisi hirvittää. Minua lähinnä ketuttaa. Voisin vaihtaa nuo jo vaikka sääskiin.

Se hyvä puoli kukkiksissa on, että ne on aivan tavattoman hitaita. Ainakin jossain kohtaa iltaa alkaa vauhti hidastua niilläkin ja ne on helppo nitistää paperilla/paperiin. Työpöydän valo niitä ainakin houkuttaa, harmi vain, ettei kärvennä. Toinen kikka, minkä otin viikonloppuna käyttöön, on kolme juomalasia, joissa on vettä ja väriksi mehua (olisi kai riittänyt pelkkä vesi, mutta nyt ne sopivat paremmin sisustukseen) ja ne on ripoteltuna olohuoneeseen kukkien lähelle. Saalis alkaa olla aika hyvä. Kolmas ja ehkä se toimivin konsti, olisi antaa kukkien (mullan) kuivahtaa, mutta se jääköön seuraavaan kertaan. Sen vaan sanon, että Musta Multa on pannassa tästä eteenpäin. En olisi muuten niin varma alkuperästä, mutta kun itse näin, mikä kärpäsparvi leijaili jo säkin ulkopuolella. Harmittaa, etten kaupassa sitä huomannut. Ostamatta olisi jäänyt.

Palatakseni vielä ohimennen niihin mustiin rintsikoihin, niin tulipa vaan myöhemmin se mieleen, että miksi ei samaa riskiä muka olisi mustissa pikkuhousuissa tai sukissa? Puseroissa? En nyt kuitenkaan aio siirtyä pelkkään valkoiseen sen tutkimuksen takia. Liian suuri harppaus. Siinä punaisessakin on vielä sulattelemista.

Linja-automaksuista piti myöskin ajatella ääneen. Lähinnä nyt sitä tunnin vaihto-oikeutta, mikä Tampereella on. Tietääkseni se ei ole muuttunut suuntaan taikka toiseen. Toivottavaa kyllä olisi, että siihen tulisi toinen tunti lisää, kun nyt kertamaksujakin ovat korottamassa. Joskus on oikeasti vain käyntivaiva keskustassa ja siellä ei täältä, missä asun, käydä välttämättä tunnissa. Toki, jos tykkää huviajelusta ja käy vain kääntymässä Sinisten lamppujen alla, mutta noin niin kuin muuten. Kaksi tuntia riittäisi vallan mainiosti. Onhan se nyt ihan eri asia, matkustaako ihminen Kalevasta keskustaan tai vaikkapa Lentävänniemestä (ja mitä niitä länsipuolen paikkoja onkaan) tai Hervannasta. Välimatkat on pikkusen erit ja siinä tapauksessa myös asiakkaat eriarvoisessa asemassa. Niin kerta. Kuukausikorttilaisena tuo ei minua suuresti haitannut, mutta nyt taas, kun käytän arvokorttia, tulee mietittyä kaikenlaista.

4 kommenttia:

-Anne- kirjoitti...

Hyvä ansa on myös viinipullo jonka pohjalla mehua tai jotain muuta houkuttelevaa. Sitten voi viedä pullon sisältöineen suoraan pihalle.

Tinka kirjoitti...

Anne,
juomalaseja löytyy omasta takaa; toisin ko viinipulloja (jotka pitäs vielä tyhjentää) :)

Tiina kirjoitti...

Hmm, mun mielestäni Lentävänniemestä pääsee tosi hyvin ja myöskin nopeasti käymään keskustassa. Se tunnin vaihtoaika on varmaan lähinnä sitä varten, jos täytyy matkustaa jonnekin kahdella bussilla, niin ei sitten tarvi kahdesti maksaa.
Enpä mä silti vastusta sitä, että vaihtoaikaa pidennettäisiin. Näin kk-korttilaisena sillä ei ole mulle kauheasti väliä. :)

Tinka kirjoitti...

Tiina,
nojoo, Lentävänniemi tuli mulla kyllä ihan hatusta, en oo siellä (tai sieltä) koskaan linkkarilla matkustanu, joten paha sanoa, miten sujuu :) Muistelin vaan kartalta joskus kattoneeni, että se näyttää niin syrjäseltä, eh.

Ja toki vaihto on enemmän kai sitä toista linjaa varten, mutta kun vähän riippuu, miten ja mihin nuita linkkarimatkoja käyttää - siitä se ajatus mulla lähti. Ihan omasta navasta ja tarpeesta.