17.3.2007

Ei sillä, että mitään ennustaisin

... mutta mitäs minä sanoin - ei se kevät tulla jollota ihan näin äkkiä, vaikka lumet sulaakin silmissä ja talviryntteitä voi pikkuhiljaa alkaa pakata varastoon taas seuraavaa kertaa varten. Eilen niin sininen taivas oli tänään kaikkea muuta ja taivaalta satoi kilokaupalla lunta ja räntää, kun vauhtiin pääsi. Nämä ilmat ei tosin sitä kevätmieltä lannista ja sormien syyhyntää kohti multapussia.

Vielä pitää hillitä, mutta kaupassa huomaan hypisteleväni myös uusia verhoja ja vaatteita. En vain osaa päättää, että sitä vaiko tätä, kun tuotakin on olemassa. Omissa väreissä tosin pysyn - toisin kuin vaatteissa. Ostin tänään ruutupaidan, missä on kolmea väriä, mutta ei lainkaan mustan sävyjä. Eri asia on se, koska sen laitan päälleni ja menen ovesta ulos asti. Kevät on aina vähän uuden aikaa, mutta että näin radikaali muutos, vaikkakin vain yhdessä paitapuserossa, niin sanon, että auts. Ahistaa. Samaan aikaan vaan hymyilyttää.

Mies yritti eilisestä saakka mykkäkoulua. Ihan ihme touhua. Möksähti, kun en jaksanut illalla lähteä rautakauppaan mukaan. Oli tekemässä lähtöä ja kun huomasi, etten evääni liikuta (no, en kai, kun olin nukahtaa jo istualleni! prkl!), sai aiheen muutamalle kiukkuiselle kätinälle. Sanoin, että mikä estää lähtemästä yksin, minen ainakaan. Ja eikun mutina jatkui... En jaksanut antaa periksi, vaan menin koomailemaan ja loppuilta istuskeltiin sitten sulassa sovussa sohvalla. Sopu johtui siitä, kun ei pahemmin juttu lentänyt ja minä totesin viisaimmaksi mennä nukkumaan jo yhdeksältä. Jos on väsynyt, sitä on väsynyt. Piste.

Pitkä yöuni teki ihmeitä ja sain nukuttua rästejä pois. Mies yritti jatkaa aamulla samaa vänkäämistä, mutta ei kestänyt pokka kovinkaan pitkään. Hauska seurata, miten se yrittää olla loukkaantuneen näköinen ja suoraan sanottuna vittuuntunut, mutta pieleen menee. Ollaan aika huonoja näissä riitelyissä. Tai sitten hyviä, kun ei päästetä sitä liian pitkälle ja pahaksi.

Käytiin tänään Plantagenissa. Kamalasti kaikkia kivoja kukkia sun muita! Ostoskoriin kantautui uusi tulppaanikimppu, onnenbambu (josko sen sinne multaan vaihteeksi tökkäisi), narsisseja parvekkeelle ja oranssi gerbera. Ihan selvästi on kevättä rinnassa. Ai, ai. Kyä tää tästä!

2 kommenttia:

Lisbetti kirjoitti...

On se kevättä ilmassa, vaikka ulkona ei aina siltä näyttäisikään..
Uusia vaatteita ja KENKIÄ olisi ihana ostaa, sisustus taitaa pysyä melkolailla samana. Tai keittiöön kyllä kohta vaihdan kesäverhot ja matot, mutta ne löytyvät kellarista, ei tarvii ostoksille lähteä.
Plantagenissa pitäisi käydä, minullakin se olisi tuossa ihan kivenheiton päässä. Ehkä seuraavana vapaapäivänä..
Mukavaa viikonloppua!

tinka kirjoitti...

Lisbetti,
eilisestä räntäsateesta ei ole kuin muisto vain (tällä hetkellä). Aurinko paistaa - ja formulaäijät huutaa.. taasko se alko!? :o

Plantagen oli kyllä kiva paikka. Vielä parempi olis, jos olis se oma piha ;) Mutta näillä mennään nyt ja kukitetaan sisätiloja, kunnes alkaa parvekekausi.

Hyvää viikonlopun loppua sinnekipäin!