22.1.2007

Lamppu kainalossa

Menihän se tämäkin maanantai iltaan asti! Aamu alkoi kyllä uskomattoman tahmeasti, kun olin kaksi päivää saanut pötkötellä lämpimän peiton alla niin pitkään, kuin huvitti. Ja minuahan huvittaa näin vanhemmiten nukkua ainakin yhdeksään. Se, monetko päikkärit otin esimerkiksi eilen sunnuntaina, olkoon sivuseikka. Vaan kun nenän pistin ulos ja suunnistin pysäkille, mielikin piristyi alta aikayksikön. Ei edes pakkanen tuntunut missään. Tuleville öille on luvassa sellaset normaalit miinusasteet, joissa on ennen vanhaan menty kotikonnuilla päiväsaikaan.

Sain päähäni tänään lähteä töiden jälkeen takkiostoksille. Kuvittelin ostavani alesta uuden talvitakin, mutta just se, jota havittelin jo joulukuussa, oli hävöksissä. Myyty pois. No, enpä yllättynyt. Mitäs olen niin myöhään liikkeellä. Mielenkiintoista oli havaita, että tangoissa oli jo Kevät uutta. Näille pakkasille tosin ostaisin mieluummin vähän paksumman, jotta tarkeneekin vielä.

Vaikka takki jäikin tänään ostamatta, ei se ihan turha reissu ollut. Löysin tulevaan keittiöön uuden lampun. Aikani jahkailin, kannattaako tähän väliin sitä ostaa, mutta keskusteltuani itseni (ja lyhyesti miehen) kanssa, tulin siihen tulokseen, että totta kai! Muuten käy niin, että helmikuussa huomaan kaupan myyvän ei oota, jos olisin jättänyt valonlähteen hyllylle.

Kaupanhyllyille piti jättää toistaiseksi paljon muuta. Maltan tuskin odottaa, että pääsen taas mm. Kodin Ykkösen käytäville haahuilemaan ostos-/rästilistan kanssa. Silmissä siintää muutamatkin säilytyspurkit, joihin iskin silmäni ja jotka ainakin omissa mielikuvissani sopisivat sinne uuteen keittiöön, mutta mies on sitonut toistaiseksi käteni. Kuvainnollisesti. Tokihan minä ymmärrän, että ei kannata kamalasti ostaa lisää kannettavaa, kun sitä on jo ihan omasta takaa, mutta kun kyllähän sitä vanhaa roinaa on menossa jo kierrätykseenkin. Sitä päivää odotellessa, kun pääsen irti! Minua ei estä muu, kuin saldon käyttövara.

Mitä terveysuutisiin tulee, niin selkä kulkee edelleen mukana, kuumetta ei ole kahteen päivään ollut eikä yskitäkään enää niin kamalan paljon. Ehkä tästä vielä selviän.

Jk. Uusi vessaharja on jo ostettuna!

2 kommenttia:

hallatar kirjoitti...

Oih!
Uuden kodin kalustusta! =)
Se on aina niin ihanaa.
Aloittaminen puhtaalta pöydältä. =)

tinka kirjoitti...

Hallatar,
niinpä! Vielä kun jaksaisi tämän vanhan kodin käydä läpi loppuun asti, niin voisi kunnolla keskittyä siihen uuteen.