8.1.2007

Tennarityyppien unelmatalvi

Muutamana aamuna on silmiin pistänyt katukuvasta sellainen mainospömpeli, jossa vähemmän pirteän näköinen Markus Pöyhönen mainostaa urheiluravinnetta tai jotain. Muistaakseni vielä tehokasta. Ei se nyt kovin tehokasta taida olla, jos on uskominen kuvaa. Aamun hämärissä en ole ehtinyt sen kummemmin lukea enkä tutkia mainosta, enkä minä nyt niin kohdeyleisöä muutenkaan ole, joten voi olla, että olen ymmärtänyt mainoksen aivan väärin. Aina vaan odottanut, että samaisen pömpelin käännyttyä ympäri, sieltä ilmestyisi hymyilevä Pöyhönen, joka on jo annoksensa nauttinut.

Tennarikansalla tosin on aika tehokas talvi! Nyt ollaan jo pitkällä tammikuuta ja osa porukkaa kulkee edelleen tennareissa. Hieno homma! Oma porukkansa on se, joka käppäilee niillä ympäri vuoden, mutta heillä on myös nahkatakki ympäri vuoden. Rok Rok. Oma talvikenkähankintaongelmani taisi kuivua kokoon, kun ei lunta ole edes nimeksi. Tätä vauhtia jos mennään, saan kohta kaivaa omat tennarini kaapista.

Viikonlopun Kotiseudun Sanomissa oli pikkujuttu siitä, miten nyt loppiaisen jälkeen ulko-ovia koristaa pelkkä naula. Joulukoristeet on revitty pois ja harva laittaa tilalle mitään - ennen uutta joulua. Olen kuulunut näihin naulaihmisiin. Joulun tienoilla oli joku pajuviritelmä, sekin alennusmyynnistä, mutta hyvin hoiti virkaa. Ostin kyllä aikoinaan tähän asuntoon varsinaisen Tervetuloa -taulun, mutta koska maksoin siitä monta euroa, en raskinutkaan sitä laittaa oven ulkopuolelle. Eteisessä se on ollut heti oviaukon jälkeen. Kauhukuvissani kuvittelin sen kelpaavan satunnaisten ohikulkijoiden matkaan. Ja toisekseen; onko tänne oltu niin tervetulleita, kysyn vaan. Tiettyjen naapureiden ja jehovien nenän edestä vedän oven visusti kiinni, niin onhan se aika ristiriitainen kyltti.

Uuteen oveen sen kyllä aion ripustaa. Aika näyttää, kuinka pitkään se siinä saa olla, omasta tai toisten toimesta.

4 kommenttia:

Lisbetti kirjoitti...

Mie kyllä voisin ostaa mitä tahansa,kun sitä Markus Pöyhönen mainostaa =D Onnex en ole kovin moneen mainokseen törmännyt..
Pakko käyttää talvikenkiä,kun muuten mies kyselis,että mitä noilla kahdellakymmenellä parilla talvitöppösiä teet..tennarit saa siis olla naftaliinissa kesään saakka,vaikka periaatteesta niitä pystyis nytkin käyttämään.
Meidän ovessa(kerrostalossa) tervetuloa-kyltti on säilynyt ihan hyvin.Kivan näköinen se on,vaikka ei meillekään kaikki tervetulleita ole ;)

Tinka kirjoitti...

Lisbetti,
meillä taas mies vois vähän epäillä minun järjenjuoksua, jos nyt kulkisin tuolla tennarit jalassa :D (vaikka ihan hyvin vois!).
Mullahan ei tunnetusti ole kymmeniä pareja mitään kenkiä, joten helppoa siinä suhteessa aamulla valita.

Siru kirjoitti...

Mä painatan niillä pojan traktoreilla,vaikka omat saapikkaanikin löysin. En raaski pilata saappaita tuolla mudassa ja lätäköissä. Traktorit on siitäkin hyvät,ettei sukat kastu lätäköissä,kuumuudesta kyllä ;)

Meil ei oo ees naulaa. Sinitarralla runneri jouluks jonkun paperisen sinne tökkäs.
Mutta tavaroille löytyy paikkansa,vaikka menis vuosia. Jos jostain tykkää,odottaa vaan oikeaa kotia ja siellä sen paikka on ;)

Ja ollaanpas vähän positiivisempia. Totta kai se saa siinä ovessa olla niin kauan kuin itse haluat!
Pakkausjaksuja :)

Tinka kirjoitti...

Siru,
ulkona on paraikaa semmonen vesisade, että kyllä ne tennarit kannattais vaihtaaki traktoreihin. Pitääki huomenna puolihuolimattomasti vilkasta sinun monot :D

Ai, tuolla sinun pos. asenteella ja katsantokannalla vois aatella, että myös se meän valkonen kirjahyllyrivistö sopis uuteen olkkariin..? Hmmm.. pitäskö kokeilla. Säästyis ainaki pitkä penni, kun ei heti tarttis ostaa kunnon kirjahyllyä. Pitää miettiä (ja kantaa turhanpäiten osat eestaas).

Kiitti vaan - kyä tää tästä.