11.4.2007

Ja taivas salamoi

Eipä tämän illan auringonpaisteesta voisi tietää, mitä säätä se aamulla täällä oli! Tuli kyllä kaikki mahdolliset sateet ja sääilmiöt tuijoteltua ja kaiken lisäksi ukkosti. Tuli vähän pöljä tunne, kun aamulla kesken kaiken töiden lomassa luulin nähneeni välähdyksen, valon. Turha toivo silti oman idealampun syttymisestä. Samalla sekunnilla näet totesin, että taivas löi tulta yläpuolellamme, mutta kun työkaveri ei eväänsä letkauttanut, ajattelin pitää mölyt mahassa ja olla niin kuin en olisikaan. Eihän se nyt ukkonen voi olla - tähän aikaan keväästä!

Vaan oli se! Hetken päästä jyrisi oikein urakalla ja minä hyvä, että penkillä pysyin, kun niin täpinöin! Työkaverikin tokeni, että "mitä? Ukkostaako tuolla". Juu-u. Harmi vain, että piti olla sisätiloissa, mies kun kertoi taivaan (taivaksen!) olleen synkempääkin synkempi.

Muuten päivä oli mitä mainioin! Töitä ei olekaan ollut ruuhkaksi asti - kiitos niin monen lomalaisen, joka heti vaikuttaa myös omiin töihini. Tai sitten tämä viikko tietää tyyntä myrskyn edellä ja ensi viikolla taas hukun töihin. Mutta mitäpä siitä - oma loma lähenee koko ajan. Kohta saan tuulettaa muutakin, kuin petivehkeitä.

Pääsiäisenä kun oli aikaa tuumailla ja mittailla, niin pähkäilimme, josko parvekkeelle hommattaisiin sellaiset varsinaiset aurinkosuojaverhot ikkunoihin. Viime messukäynnillä kun niistä saatiin vihiä. Kai sitä nyt olettaa saattaa, että tuleva kesä on myös lämmin ja auringonpaisteinen, siis tukalan kamala. Pitsiverhoja en partsilleni huoli, mutta jotain valo- ja vallankin näkösuojaa pitäisi olla. En halua olla naapuriin päin kuin näyteikkunalla, kuten niillä näyttää olevan. Hinta vaan ilmeni aika tyyriiksi tällaiselle nuukalle ihmiselle. Toki ne ovat varmasti sen arvoisia, mutta kun yksi hyvä vaihtoehto on vaikkapa bambuverhot, niin pakko oli nukkua muutama yö ja miettiä oikein kunnolla. Mieskin viimein oli tullut siihen tulokseen, että juuei, viiden sadan verhoja ei tähän huusholliin tule. Hieno homma - ei suurempaa kädenvääntöä. Jahkailu kannattaa, voi joskus tulla myös järkiinsä.

5 kommenttia:

Lisbetti kirjoitti...

Ukkosta?! Meillä oli aamulla maa ihan valkoinen, kun töihin lähdin. Onneksi ne lumet suli päivän aikana!
Eikös sellaset bambuverhot ole ihan jees, onhan nekin näköesteenä.
Riippuu tietysti siitä, millaiset kalusteet laitatte, että millaiset verhot siihen sitten sopii..
Mutta verhot kannattaa joka tapauksessa laittaa, jos ei haluu näytillä olla ja onhan se parveke melkoinen hikikoppi, jos sinne aurinko pääsee päivän paistamaan!

vintti kirjoitti...

Heis
Mullon mainiot suojat :-)
Älä ota bambua,ota pikkaisen tyyriimpi versio. Tulepa käymään meillä kahveella,näet ikkunoissani sellaiset- ja ne toimisi parvekkeella hienosti. Ja onmuuten hyvän näköiset. Sekin on plussaa :-)

kiie päivä- kivaa sellasta sullekin!

tinka kirjoitti...

Lisbetti,
eilisestä ei ole kuin muisto vain - nyt on aurinko helottanu vissiin koko päivän, mutta aika viileetä.

Kyllä mie olen kallistumassa niihin ruskeisiin kalusteisiin, joten bambuverhot kävis oikein hyvin.
Sitte taas edellisestä asunnosta jäi säleverhoja, joten niitäki pitäs vähän mittailla ja katella, käykö ne. Kierrätystä, kierrätystä...

Ja just - ehkä sen hikikopin kestän just ja just, mutten sitä, että istun näyteikkunalla :D

Vintti,
päiväkahvit olis aika hyvä tarjous, kiitos vaan - voisinpa vaikka tullaki. Huominen on varattu talkoohommiin (auts!), mutta tiiä vaikka olisin pirteänä sunnuntaina..?
Mie tuumailen, tuumaile sieki, josko sunnuntaina olis hyvä iltapäivä.

Heräs kyllä mielenkiinto :) Niihin verhoihin.

Oli muuten aika täpinä päivä, mutta hyvä vain. Ei tarvinnu pyöritellä peukkuja ainakaan ja sain paljon hyvääkin aikaseksi :D

Hyvää torstai-illan jatkoa!

********************

HEI! Koska tämä kommenttilaatikkosysteemi on muuttunu suomenkieliseksi? Retorinen kymysys, jonka ajattelin ääneen... Ihan häkellyin.

vintti kirjoitti...

Kaksi päivää sitten. Siis muuttunut :-)

Tuu vaan sunnuntaina, mun popparit on vihdoin seinällä :-) Näät nekin.
Soita su- aamupvällä ja muistuta minua.
Kotona nimittäin aion olla tiukasti, haravoida pihalla ja laulaa ja leikkiä lasten kaa. Saat ottaa ukon mukaan tai tulla issekseeen, kaikki käy.

Verhot nimittäin saattais oikeesti sopia sinne teille mainiosti, miun olisi helppo itse kuvitella laittavani juuri tuollaiset omalle lasitetulle.

varsinainen vauhtipäivä olikin, mutta ihan paras Saaressakin. Mää oon ettinyt mm. ilmastointipiirustuksia meidän vuokralaisten tiloihin. Mainiota puuhaa, varsinkin, kun ne pitää löytää pohjapiirustusten mukaan, sillä eihän tiloja nimetty ole.
Tuohan ei ole ehkä ihan mun kaikkein vahvinta puuhaa...
Huh, sanoin- kun painoin pvällä duunin oven kiinni...

tinka kirjoitti...

Vintti,
ja nyt täällä on taas vierasta kieltä. Outoa. Kävin kirjautuneenakin kurkkimassa; vähän oli outoa liikuskella, kun melkein ymmärsi lukemansa.

Ainiin! Ne Popparitki on vielä näkemättä! Voipi olla, että ukkoki lähtee matkaan; vihjasin vähän, että olis menoa sunnuntaina :) Mutta mie koitan muistaa pirhauttaa, kun tiiän olotilat paremmin.

Palataan! Huomisesta kun vielä selvitään, niin saa taas vähän hengähtää; työasioista.