21.4.2007

(Kuulutus)

Niinhän siinä kävi, mitä pelkäsin ja vähän toivoin. Meille tulee uusi menopeli. Koeajelu ja kaikki se muu tuntuivat liian hyvältä. Toki vanhasta autosta olisi toivonut saavan väliin vähän enemmän, mutta ainahan sitä. Palaset vaan loksahtivat paikoilleen ja pienen (aika pitkänkin, mutta ehkä ei tarpeeksi pitkän) tuumailun jälkeen tehtiin kaupat. Tai ainakin lyötiin myyjän kanssa kättä ja sovittiin jatkoseuraamuksista. Niitä nyt odotellessa.

Päivän tempaus tietää taas kiristyvämpää otetta talouteen ja pörssinsuulle, mutta koskapa ruoka on sellainen, missä meillä on varaa kiristää, sen me myös teemme. Ainakin vakaa aikomus. Siinä samallahan voinee huomaamatta toteuttaa sitä painonhallintaa. Suunnitelmiin kuuluu myös ruokalistat. Sitä silmällä pitäen, että tulee vähän vaihtelua tuolla keittiönpuolella ja kauppareissut harventuu. Sehän on selvää säästöä. Rasvattoman maidon kulutus tosin tuskin pienenee.

Parvekekalusteista minun piti tinkiä. Innostuin, kun näin lehdessä, että Kodin1 kauppaa Plussa-kortilla pöytää ja neljää tuolia ysiysi. Mittailin mittojen mukaan ja totesin niiden mahtuvan hyvin ainakin parvekkeelle. Kaupassa pääsi nauru. Kyllä kannatti myydä halvalla, juu. Eikun seuraavaan kauppaan etsimään vähän isompia kalusteita, joiden kohdalla ei tarvinne pelätä, "kestääköhän nämä".

Löysin Bauhaussista mieluisat, mutta hinta mietitytti ja mies manasi muuten vaan. Olisi niissä ainakin ollut kahdelle hengelle tarpeeksi tilaa. Eikun seuraavaan. Siinä matkalla taisi vastaan tulla kotimatkalle lähteneitä; ainakin kuvittelin näkeväni punaisen auton mustiin pukeutuneita hahmoja. Nopeat sekunnit vastaantulotilanteessa, joten en mene takuuseen.

Kalusteet löydettiin (saadaan vasta alkavalla viikolla), vaikkei sitten ostettukaan sellaisia, joita alunperin olin havitellut. Tummat kuitenkin. Nopea laskutoimitus ja tilanahtaus ja seli seli... järki voitti. Hah! Parvekkeen aurinkosuojaverhot on edelleen ostoslistalla. Vintillä käytiin tässä taannoin zoomaamassa hienot kaihtimet, mutta tarkempi tutkailu täällä päässä aiheutti sen, että sen tyyppisiin verhoihin tulee asennusongelma. Ei onnistu. Ongelma olisikin ratkennut liian helpolla.

6 kommenttia:

vintti kirjoitti...

No olipa uutisia,- paljon kaikkea. Auto. Jip-hei, milloin koeajetaan???????

Bauhausin reissulla olin minäkin eilen, ja porukkaa oli niin paljon, että auto piti jättää takaovelle peränurkkaan suurinpiirtein. :-/
Oli reilusti.

Harmillista noiden kaihtimien kanssa, mutta totta- ja miksei me muuten katsottu niitä kiinnityksia silloin kun olitte täällä?
Kysyn vaan..
Tuo autonosto ja sitä seuraavat rahanvarantojen kiristämiset eivät tee huonoa- siinä on selkeitä terveysvaikutteita, kuten itsekin luettelit. ja varsinkin, ja tiijänhän- mä jotta sie toimit aina järkevästi. uusi auto on aina uusi auto.
Miun pitää lähteä töissä käymään, ja valmistelemaan jo huominen, lapset tulee tänään aikaisella bussilla ja päivä jää lyhyeksi.

Melkein taas ehrittiin nährä. Ai niin, mikä Linnainmaalla olisi ollut? Mie taas mitään lehteä ole lukenut..

Hallatar kirjoitti...

Onnea uudelle menopelille!

Lisbetti kirjoitti...

Uusi auto, onnittelut!
Älähän kuitenkaan hurjastele,kun uuden menopelin rattiin pääset ;)

tinka kirjoitti...

Vintti,
koeajoon menee vielä tovi, itelläki, mutta eiköhän sillä joskus tohi lähteä liikkeelle :)

Ne kaihtimet olis muuten käyny (kyllä me sen verran niitä kuikuiltiin ja myöhemmin ollaan kaupassa katottu), mutta kun nuissa partsin ikkunoissa on joittenki kohalla semmonen molkura. Ihan tiellä. Höh. Pitäs laittaa reilusti ulospäin kattoon kii, ja semmonenhan ei mallaa sitte yhtään.
Kattellaan nyt, josko niitä varsinaisia verhoja saatas hommattua. Vaikka muutama kerrallaan :)

Tässä tullaan varmaan kiristeleen muutaki, ko rahavarantoja, mutta itepä ittemme taas tähän laitettiin. Ja mielummin ehkä maksaa uutta toimivaa autoa, ko vie neki rahat korjaamolle. Ennemmin tai myöhemmin.

Juuei, ei olis ehkä ehtinykään nähä; laitoin eilen kuitit ja laskut ojoon "kirjanpitooni" - oli kertyny ehkä sieltä joulukuusta asti. Aattelin saada osan hommia tehdyksi, niin tänään sain nukkua vähän pitempään :) Mikäs tässä lomaillessa ;D
Ja oli hienoa, että sait olla ihan itekses.
Hakulinen olis ollu Linnainmaalla.

Hallatar,
kiitos kiitos. Ehkä enemmän sitä onnea kumminki tarvitaan me, että kaikki mennee hyvin :D

Lisbetti,
kiitos! Minen kuule hurjastele, vaikka ois vanhaki auto :) Rajotukset on tehty sitä varten.

***

Mukavaa maanantaita!!

Sukulaissielu kirjoitti...

Onnea uudesta autosta. Noille miehille taitaa tulla joka kevät tuota autokuumetta :D

Sinä ootkin hyvä kokki niin tiedän, että hyvät sapuskat teillä siellä on tämänkin jälkeen.

Onnea uusille parvekekalusteillekin. Siitä parvekkeesta taitaa tulla teidän keidas. Hallattaren tyyliin; sellainen ihana paikka istuskella ja nauttia. Ja talokin taitaa olla rauhallisempi kuin edellinen.

Taitaa teidän lasit olla samaa sarjaa kuin kotikotona. Viime kesänä taloyhtiö asennutti jokaiselle parvekkeelle verhot... Äiti ei tykkää yhtään niistä. No nyt tässä joku aikaa sitten oli tupakoitsijaparvekkeella räpsähtänyt kisko alas kun se mokkula paukutti kiskoon. Nyt tänään on siellä sitten lisäruuvien asennus. Yks mummo on onnistunut murjomaan mokkulat rikki ja nyt hänen parvekkeella on jotkut rautalankahärdellit.

Uuh täällä taas huutelen ja romaanin kirjoittelen sun kommenttilaatikkoon kun olin pitkään hiljaa. Lukemassa olen käynyt, mutta hiljaa olen ollut. Sori.

Tinka kirjoitti...

Sukulaissielu,
kiitos! Nyt oliki paha kuume, kun se oli tarttuvaa sorttia. Ei vaan, loppupa ainaki vähäksi aikaa se autokaupoissa haahuilu.

Siitä hyvästä niin tiä, mutta tänään oliki sitte vuorossa potut ja nakkikastike :) Sarjassamme "pakastinta tyhjentäen". Huomenna taas jotain muuta, kun mitään ei jääny.

Keidasta tuskin tulee :) mutta totta - tämä on paljon rauhallisempi talo ja asunto muutenki, ko vanhassa. Arvaa vaan, miten oon nauttinu!

Auts - pahoja kokemuksia joillain tuolla parvekkeella :) Pitääki olla varovainen.

Eikä haittaa mitään, täällä saa mesota lyhyesti tai pitkästi, saa olla myös hiljaa, jos niikseen tulee. Ei mullakaan ole aina kommenttivire päällä. :)