8.4.2007

Poriin vai parvekkeelle

Siinäpä tämän päivän piinaavat ajatukset. Molemmat ovat erittäin ajankohtaisia paikkoja, mutta se, milloin sinne pääsen, on arvoitus. Parvekkeelle nyt pääsee milloin vain ja tänään siellä on tullut laukottuakin tavallista useammin, kun yritän pähkäillä, millekä alan sen kanssa. Laittaako matto lattialle ja jos laittaa, minkälainen. Puuritilät vai makuuhuoneen vanhat räsymatot tai sitten varsinainen terassimatto. Pienistä niitä miettimisiä saa päähän myös näin pääsiäisenä, kun on liikaa aikaa ajatella ja tuumailla.

Onneksi rahavarat on tällä hetkellä aika finaalissa, niin järki on estänyt minua tänään lähtemästä Lielahden Plantageniin. Yöpakkanen ei ole niin paha, etteikö orvokit sitä kestäisi, joten voi olla, että ensi viikonloppuna täytyy jo hommata ensimmäiset kukat. Tai siis toiset; melkein valehtelin, onhan narsissit olleet siellä jo hyvän aikaa. Hyvin ovat kestäneetkin.

Parvekekalusteet haluaisin myös vaihtaa. Meillä on tylsät Jyskin muoviset tuolit ja pöytä, jotka edelliselle parvekkeelle olivat omiaan. Luntaräntäävettä kun satoi kohtisuoraan, niin eivätpä ne kalusteet olleet moksiskaan, eikä kesällä tarvinnut raijata edestakaisin pehmusteita, kun ei sellaisia ollut (ja sen kyllä huomasi, kun kesäkuumalla istui tuolille, niin joka paikka huusi kuumuudesta hoosiannaa!). Yksi vaihtoehto on ostaa pehmusteet ja kaksi lisätuolia, mutta sehän olisi liian helppo ratkaisu. Baden-badenit ja rottinkisysteemit puolestaan ovat pehmeitä ja "ihan nättejä", mutta omalla parvekkeella aika vieras ajatus. Vaatii aikalailla totuttelua. Tumma puu on se, jota haikailen.

Miehellä tosin on sanansa sanottavana, hän kun haluaisi keinun tmv., jolla voi pötkötellä. Just joo. Sinne vaan kuorsaamaan kesähelteillä, juuei. Sitä paitsi keinu vie liikaa tilaa. Toivottavasti kaupat heräävät pian talvihorroksesta ja laittavat esille kesäkalusteensa, niin päästään paikan päälle kokeilemaan.

Porissa olen käynyt ensimmäisen kerran joskus parikymmentä vuotta sitten. Monta kertaa sinne on pitänyt mennä uudestaan, mutten ole vieläkään "päässyt". Nyt se on taas suunnitelmissa, viimeistään tulevana kesänä, ellei ennemmin päästä liikenteeseen. Ehdotin jo tulevaa viikonloppua, mutta samalla sekunnilla itse jahkailin, jotta onko liian aikaista. Kunhan nyt ensin saisi tuon parvekeasian mielestä pois. Ja kaikki muut kotihommat, kukkien mullanvaihdot, olohuoneen verhojen vaihdon, auton imuroinnin, kirjahyllyn järjestelyn... onhan noita. Kevät on syksyn jälkeen aika hienoa aikaa! Pitäisi vain osata päättää, mistä päästä aloittaa.

4 kommenttia:

Lisbetti kirjoitti...

Meillä on vielä niin kylmää, että eipä tee mieli parvekkeen kalustusta suunnitella...Tummat kalusteet on kyllä hienot, mutta mietipä miltä ne näyttää siitepölyaikaan. Saat olla pyyhkimässä niitä monta kertaa päivässä...vai onko sulla lasitettu parveke?!

tinka kirjoitti...

Lisbetti,
edellisellä parvekkeella huomasin joo, kun vanhat kalusteet on tummia, että niitä sai olla joka kerta pyyhkimässä.

Tässä nykysessä on lasitettu parveke ja muutenki kunto on aivan toista luokkaa, niin senki takia haluaisin muutosta. Turhamaisuuteni nostaa taas päätään :D

Nyt olen mallin jo mielessäni päättäny (ainaki näin alkuun); nyt vaan kauppoihin ihmettelemään ja vertailemaan.

vintti kirjoitti...

PORIIIIIIIIIIIIIIIIN!!!!!!!!!

Se on kamala paikka. Sieltä ei meinaa osata pois. Ja en muuten laske leikkiä yhtään,e nkä ollenkaan- vaan oon ihan ja ainoastaan tosissani. Joskus siellä olen ajellut- keikkaillut- ja hitto, oikeasti meinannu ulos kaupungista päästä.
Keikka kyllä oli mainio :-D

Parveke on ihana, kun se on ihana. Suosin baden-badeneita ja nukkupaikkoja, jossa saa lojua ja grillata.
Se teijän oma on niin iso, että sinne mahtuis mainiosti.
Kuinka sinne porottaa aurinko- mää en nyt tässä kohden osaa ajatella, minne päin se teidän parveke ny oikein viisaa.

Sisustuis on kivaa, mie kaiholla ajattelen yhtä vanhaa pöytää ja kahta vanhaa opuista nojatuolia, jotka löysin. Kuola valuu, mutta minne ne täällä oikein enää mahtuu?? Apuvaa.
Pitääkö taas saada isompi asunto?

KUn lämpiää- painutaan lenkille. Onko sulla rullaluistimia??

tinka kirjoitti...

Vintti,
onneksi tuon huudon jälkeen ei ollu kysymysmerkkejä.
Ja miten niin kamala paikka - ei minun mielestä kyllä :D Ainakaan sen perusteella, miten mie sen koin sillon joskus -85. Asiaan saatto kyllä vaikuttaa kaikki se, minkä takia sinne oli päästävä. Voi niitä aikoja, kun Olliki oli vielä pellavapää ;)
Tiiä sitte, miltä se nykyään vaikuttaa. Murre on kuitenki parasta, mitä tässä maassa on!

Tuon uskon, että hankala voi olla päästä kaupungista pois - saman koin aikoinaan Rovaniemellä, kun ympyrää piti ajella, eikä kyseessä ollu edes liikenneympyrä. Muutenkaan en tykkää ko. kaupungista. Bad memories. Tai jotain.

Mutta yks vaihtoehto meillä olis mennä junalla, jos vaan miehen sais puhuttua ympäri nuihin julkisiin :D

Aurinko porottaa parvekkeelle koko päivän, kun se aamusta alkaen kiertää tuolta talon takaa etupuolelta. Että lämmintä varmaan piisaa. Ollaan pähkäilty jotain aurinkosuojia sinne, mutta kattoo ny... jahkaillaan ja tuumaillaan.

Kieltämättä aika tiukalta näyttäis, jos vaikka olkkariinne vielä toisi pöydän ja tuolit :D Mutta toisaalta, eiköhän ne jollaki järjestelyllä sinne mahtuis, jos aivan pakko on..

Vintti, mullako rullaluistimet?! Älä ny naurata. Hyvä, että pyörällä uskallan mennä :D
Ei vais, jos tämä tästä lämpiää, niin ilman muuta lenkille, mee sie rullilla - mie tuun pyörillä perässä.
Mutta emmie vielä tarkene. Enkä vallankaan saa itteäni liikkeelle ennen toukokuuta. Kai täällä siihen mennessä on oikea kevät.