26.3.2008

Luovaa journalismia

Lueskelin tuossa eilistä kotiseudun sanomalehteä ja silmiin osui jotain tuttua sanastoa. Muitakin kuin vanhoja uutisia. Oheisessa lehtileikkeessä kun sanotaan selvällä suomen kielellä, mitä nämä blogit ovat. Sähköisiä julkaisukanavia.

Siinä se on. Hienoa! Yksinkertaista, kun sen oivaltaa! Eivät ne kaikki niputa näitä päiväkirjoiksi.

Ottakoon tuosta mallia moni muukin (toimittaja). Blogi on blogi eli vaikka sitten tuo sähköinen julkaisukanava. Merkintä on merkintä. Yksi päivän merkintä ei ole blogi. Me ollaan täällä päässä Tamperetta joskus vähän tarkkoja, mutta aiheesta.

Mitä kuumeeseen tulee, niin johan heittelee! Ostettiin päivänä muutamana sellainen vanhan ajan kuumemittari. Äsken se näytti valmiiksi 41 astetta oltuaan pari tuntia yöpöydällä. Kamalan ravistelun tuloksena
sain elohopean tippumaan edes vähän matalammalle, mutta siltikin se heijastaa muka kainalon näyttävän yli 38 astetta. Sitä samaa lukemaa, mille sen jätin, kun tuumasin, että kyllähän se siitä laskee oikeisiin lukemiin. Ja mitä vielä! Heitän sillä kohta kuikkaa! Minoon tervehtymässä, enkä noin pahassa kuumeessa. Miksei enää voi luottaa edes elohopeamittariin.

Ei taas muuta. Jatkan lehtikatsausta. Tuli uusin Kodin kuvalehti. Jotexin taidan unohtaa taas tällä kertaa. Tarttis ensin uusia verhotangot ja se taas vaatisi sitä remonttia. Juuei just nyt.

2 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

No, vihdoinkin sellainen suomenkielinen vastine, joka kelpaa minullekin. Sähköinen julkaisukanava on hyvä! Olen vierastanut sitä "verkkopäiväkirjaa", kun eiväthän kaikki blogit ole ollenaan päiväkirjamaisia...

Joo. Tällä sanaparilla minäkin alan selittää, jos/kun joku kysyy, että mikä se sellainen blogi oikein on.

Mielenkiintoinen asia sinällään on tuo, että oikein kursseja jo järjestetään...

Tinka kirjoitti...

Mymskä,
kiva, jos lehtileikkeestä oli enemmänki iloa ja hyötyä.
Olin aika yllättyny, että nuinki yksinkertasesti sen voi sanoa, kun vaan sen eka joku ensin keksi.
"Verkkopäiväkirja" kalskahtaa vähän semmoselta tyttöjen jutulta, myös :D

Ehkä blogit on kuitenki sen verran uus juttu tuolla pohjosessa, että siellä tarvitaan kursseja. Hyvä vain, että pysyvät ajan tasalla ja kehityksessä mukana :)