16.3.2008

Vaihtelevia nostoja

Kuluneella viikolla huomasin saaneeni Ärrän-tädiltä sähköpostia. Ennen kuin ehdin sen klikata auki, heräsin. Se siitä. Kenties hänellä oli asiaa näistä ajankohtaisista pömpeleistä, joita alkaa ilmestyä myös tänne maaseudulle, kuten Kervå kuvablogissaan on kaupunkiamme kuvaillut viime aikoina vallan ansiokkaasti.

Se, mikä mietitytti lehtijutun ja varsinkin (linkin takaa ainakin toistaiseksi löytyvän) kuvan perusteella oli se, että miten ne automaatit mahtavat vaikuttaa esimerkiksi är-kioskien turvallisuuteen. Vilkas mielikuvitukseni nimittäin aamutuimaan kiinnitti huomiota "irrallaan" olevaan automaattiin. Kuinka helppoa onkaan mennä ovista ja ikkunoista kioskin sisälle ja viedä koko automaatti mennessään - ja tyhjentää koko setelien saalis kaikessa rauhassa jossain katseilta piilossa. Kyllähän se ammattilaisilta käy, mutta kuinka käy asentajilta rokkenroll ja automaattien lattiaan kiinnitys?

Se, että nostoista aiheutuu mahdollisesti kuluja itse nostajalle, ei paljon minua tässä vaiheessa hetkauta, koska tuskin tulen uusia laitteita käyttämään. Minulle riittää Otto-automaatit, jos välttämättä tarvitsen käteistä nostaa. Eikä maksa mitään. Ainakaan vielä.

***
Koska tulevalla viikolla emme ole ainoita, jotka matkustavat, ajattelin varmistaa sänkypaikat varaamalla meille hotellista yön jos toisenkin. Siinäpä oivana keinona oli Hotellimaailman nettivarausjärjestelmä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyväksi koettu ohjelma, mutta sen toimivuuden testaamme vasta paikanpäällä. Varausnumerot saimme, mutta löytyvätkö huoneet, jahka niitä menemme kysymään. Elämme jännittäviä aikoja. Matkakuumeisia, pikkuhiljaa.

Ei kommentteja: