15.1.2009

Bongausta

Mittari näyttää lupaavasti jo kymmentä pakkasastetta. Kyä tää tästä, vaikkei muuten olisikaan viikon kohokohdat käsillä. On asioita, jotka pitävät ajatusnupin taas sen verran syyttä suotta kireänä, ettei mitään rajaa. Eilenkin piti lähteä happihyppelylle vielä illalla, vaikkei siellä mitään nähnyt. Tunsi vain, että satoi lunta ja päässä soi On raitisilma tärkeää. Tänäänkin voisi poiketa sen verran, että saa vietyä ristikot ja postikortit laatikkoon.

Päivän parhaat tunnit meni haahuillessa, kytätessä lähimännyn käpytikkoja (kaksin kappalein) ja pilkkoessa jääkaapista kaikki, mitä irti lähti kaalen ja kesäkurpitsan seuraksi. En tiedä, mitä niistä piti tulla, mutta söin keittoa, joka maistui makealle (sis. siirappia, paprikoita) pekonille. Ihan parasta, kun sen kaalenmaun saa peitettyä vaikka vain vahingossa. Että hiphei vaan Vintille! Kesäkurpitsaa aion käyttää myös jatkossa.

Kun ei kannata kirjoittaa, mitä mielessä liikkuu, on parasta painua pihalle. Vanha lappalainen uskomus.

3 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Tuota lappalaisten sanontaa en ole ennen kuullutkaan. Täytyy painaa korvan taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Minähän sanoin.. :-)

Mutta kiva, jos löytyi maku, uusi maku, joka toimii jatkossakin!
Paljon valkosipulia ja kaikki menee :-)

On ollut toimekias vko ja vkonloppuna ei aiankaan vauhti hiljene, joten sunnuntaina täällä päässä voi olla väsynyt tyyppi.
Ulkoilu ja työmatkareippailut jatkuvat, siitä olen tosi tyytyväinen!
Tänään on siullekin tarpeeksipakkasta- kuinka sie voit viihtyä tällaisissa keleissä? Hyrr, sanon ja palelee ajatuskin jo.

vintti

Tinka kirjoitti...

Marja-Leena,
kiitos kommentista!
Tuo sanonta tuli eilen vasta mieleen, joka tosin voi pitää paikkansa myös tänään :]


Vintti,
juu, ei mitään ongelmaa enää sen maun kans :) Kuten ei myöskään kaalen. Sehän tässä oli kans se tavote.

Eihän nytkään näyttäs olevan ko -13, kyä sen kestää :) Paa tarpeeks vaatetta :D

Tässä on kahvia kaajettu koneeseen, joten jossain vaiheessa voi lähteä taipaleelle. Se vaan on niin paljon kivempaa olla tuolla pikkupakkasessa. Nih. Jospa ne paikalliset kolkkailevat pikkunilkitki pelkää pakkasia ja pysyvät pois.