28.1.2009

Linja-automatkojen säästökuuri jatkuu

Vielä eilen olin kovasti siinä mielentilassa, että lähtisin tänään heti aamusta keskustaan. Ei minkään varsinaisen asian takia, kunhan nyt vaan olisin vaihtanut välillä maisemia ja käynyt etsimässä uusia kaupunkikortteja. Siinä samalla olisi saanut taas tuntumaa julkisilla matkusteluun.

Hyvin nukutun yön jäljiltä olin kyllä toista mieltä.

Vaikka liiton korvaukset käteen jäävältä osuudelta olikin noussut reilulla 8 eurolla, niin eihän ne riitä edes kaikkiin laskuihin. MOT. Ahistaa.

Niinpä tungin kaupunkimatkailuajatuksen pimeimpään nurkkaan ja toteutan sen joskus, kun on pakko. Pakolla tarkoitan lähinnä kahta tilannetta; työttömyyden jatkumista tai päättymistä. Se on taas hiinä ja hiinä, mutta elättelen toivoa, kuinkas muuten. Nyt en voi taas kuin odottaa helmikuun puolelle ja kuulostella, miten käy. Enpä tipu edes korkealta vastauksen ollessa kielteinen. Kaikkeen tottuu.

Hyvää tuuria tässä on se, että miehellä on töitä ja tällä haavaa ei muutoksia ole näkyvissä. Ellen sitten juuri maalannut piruja seinille ja tilanne muuttuu, mutta tällä tietoa siis toisen vakitienestit säilyvät. Sain kehoituksen käydä tilillään, mutta en nyt sitä tee. Päätin, että koska tilanne on, mikä on, niin tällä on pärjättävä, vaikkei pärjäisi. Tiedän, että se suojaverkko on siellä alhaalla, mutta en käytä sitä nyt, kun ei ole hengenhätä. Enkä vinguta Visaa. En halua siitä nykyistä pahempaa kierrettä.

Tämä uusi vuosi "ruokaremontteineen" on vaikuttanut kummallisesti myös muuhun itsekuriin.
Ja kävelyt - nehän on ilmaista huvia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asenn eon kyllä kohdillaan ja kävely ON ilmaista huvia.

Mie fillaroin ja puran mieltäni siellä, olo kevenee ja mieli paranee.

Kovaa on, ja kuulostaa, että aiheen työttömyys kanssa myös siellä.

Nokka pystyyn ja tulta päin ystäväiseni.
vintti

sea kirjoitti...

Asutko niin kaukana keskustasta ettei kaupungin sisäinen riitä? Siis kahden euron kertalippu? Mä voin tulla joku päivä moikkaa sua ja maksaa sun matkan kortilla jos alkaa liikaa ahdistaa. ;)

Tinka kirjoitti...

Vintti,
nooh, asenne on vähän lipsuva luonnonvara, mutta tilanteen mukaan.

Nyt mennään taas aika matalalla, mutta ei passaa liikoja synkistellä. Siinä voipi äkkiä käydä hullusti.

Mutta kiitti - koitahan iteki jaksella niitten omies kans. :]


Sea,
kiitos ajatuksesta ja tarjouksesta! :) Voi sinua..

Kyllä ihan kaupungin sisäinen riittää, ei se oo ongelma. Joskus saatetaan jopa samoilla linjoilla liikkua ;)

Mutta kun kyse oli ihan vaan omista hoopoista periaatteistani ja valinnoista, että vaikka mulla on linkkarikortti käytössä (työmatkoihin ladattuna aikoinaan kk-kortti, mutta nyt arvo-. Ja siinä on muistaakseni jäljellä noin kympin verran.), niin en hunsvottele sitäkään turhaan nyt tällä hetkellä. Kun kaupungille ei oikeasti ollu Asiaa. Ja vältyinpä siitä ruuhkasta ja linkkarimatkailusta nyt hyvällä syyllä, eh.

Noh, siitä kortistahan lähtis vaan se 1,40 (2,80) - ei soo paha ja jopa 2 x 2 euroa löytyy pörssistä, mutta kun voin neki säästää :)
Tarttee kohta lähteä maitokauppaan, niin heti niilleki on siis parempaa käyttöä. Kahvimaitoa täytyy aina olla :D

Toki sain palautetta heti iltapäivällä, että "mikset menny, oisit siirtäny vaikka multa rahaa..." jne. mutta jäärä, mikä jäärä olen.

Näinä aikoina siis kolikot on arvossa arvaamattomassa ja se, miten ne käyttää, täytyy vaan tuumailla ite. Ja silti possupankkiinkaan en aio kajota, joten kyllä se on arki lutvittava eri tavoin.

Ja elättelen toivoa, että joutuisin käymään kaupunkireissun työnsaannin takia, en huviajeluna.

sea kirjoitti...

Mjoo, ymmärrän. Itsellä on vähän sama ajatus jos kortilla on arvoa. Ei mennä ellei ole asiaa. Hervannasta asiaa on harvoin kun täällä on kaikki. Nyt on onneksi kuukausi (kun on taas koulua 2xviikossa) joten voi rällää. :D